Hoții au incercat sa fure Moaştele Sfântului Luca de la biserica din Bora

3

moaste sfantul luca

Tentativă de furt la Biserica din Bora! Persoane necunoscute au forţat azi noapte uşa de la intrare în holul bisericii, fără a putea pătrunde însă în incinta lăcaşului de cult unde se aflau Moaştele Sfântului Luca, aduse ieri în comunitate.
Preotul paroh, Nicolae Gangă, apreciază că autorii spargerii sunt copii, atraşi de mirajul banilor, dar că Sfântul Ierarh Luca a păzit biserica de intenţia păgână a hoţilor.
Evenimentele religioase din Parohia Adormirii Maicii Domnului sunt prilejuite de împlinirea a 150 de ani de la atestarea documentară a lăcaşului de cult. Biserica monument s-a dovedit astăzi neîncăpătoare pentru credincioşii care au venit să se închine la Sfintele Moaşte şi să se roage pentru sănătatea celor dragi.
Moaştele Sfântului Ierarh Luca rămân la biserica din Bora până în această seară la ora 20.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

UPDATE:  Anchetă penală în tentativa de furt de la biserica din Bora

Autorii spargerii de la Biserica din Bora nu au reuşit să intre în lăcaşul de cult şi au dat iama în casa parohială.
Nemulţumiţi de oferta de lucruri vechi şi fără valoare depozitate în clădirea alăturată, hoţii au plecat cu mâna goală. Tentativa de furt este anchetată însă de poliţiştii ialomiţeni, care au întocmit un dosar penal de cercetare.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Andreea Loghin, spune că de la faţa locului au fost ridicate mai multe probe.
Autorii spargerii au intrat în casa parohială forţând un geam de termopan. La fel au reuşit să intre şi în holul bisericii, bruscând uşile de termopan care au cedat la primul brânci, însă porţile vechi ale lăcaşului de cult au fost cu mult mai rezistente şi i-au ţinut pe hoţi la distanţă de pângărirea raclei sfinte.

3 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.