În Ialomiţa, salubrizarea localităţilor este confundată cu gestiunea selectivă a deşeurilor

0
Aceasta este concluzia emisă de prefectul judeţului la ultima şedinţă trimestrială de analiză cu primarii localităţilor.
Legea care reglementează salubrizarea localităţilor există din 2006, însă la nivelul comunităţilor serviciul este nefuncţional, ceea ce periclitează funcţionarea asociaţiilor de dezvoltare inter-comunitare create cu finanţare externă.
Mădălin Teculescu spune că localităţile asociate pe astfel de programe vor înregistra probleme financiare grave, dacă primarii asociaţi nu îşi respectă obligaţiile asumate prin contracte.
Primarul oraşului Ţăndărei, Vasile Sava, reprezentantul a 9 comune din estul judeţului membre în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară 2009, a precizat că asociaţii nu au înţeles importanţa respectării legii şi ca atare apar abateri privind protecţia mediului în teritoriu.
În calitate de preşedinte al ADI ECO 2009, Vasile Sava a cerut sprijinul prefectului şi preşedintelui de Consiliu Judeţean pentru a solicita autorităţilor locale să se implice responsabil în rezolvarea problemelor de mediu.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.