În patru luni de zile, 5 medici ialomiţeni au fost amendaţi de poliţia concediilor medicale

1
În Ialomiţa, acordarea concediilor medicale, fără un control temeinic, era o modă, până anul acesta. Angajaţii plăteau medicilor de familie sau specialişti pentru eliberarea unui concediu medical prelungit, iar angajatorii decontau banii, deşi în unele cazuri, ştiau că nu este justificată plata decât de actul parafat de medic.
Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Ialomiţa spune că noul sistem de acordare a concediilor medicale, introdus la jumătatea lunii Mai, a dus la o diminuare cu aproximativ 50% a numărului de certificate medicale eliberate, faţă de aceeaşi perioadă anului trecut. Potrivit lui Mihai Geantă, în perioada mai-august, reprezentanţii CASEI au efectuat controale la majoritatea medicilor care activează în Ialomiţa şi au sancţionat 5, valoarea amenzilor însumând peste 200 de milioane de lei vechi.
La nivel naţional, Fondul Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat cu peste 2 milioane de lei din amenzile aplicate pentru nereguli constatate la eliberarea certificatelor medicale.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Diminuarea cu 50% a concediilor medicale acordate fata de acceasi perioada a anului trecut…asadar unii inselau si toti erau afectati; inlocuirea democratiei ,,originale” a lui iliescu si psd cu una adevarata, va aduce, pana la urma, bine romanilor cinstiti, corecti!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.