În zilele caniculare din weekend, echipele de salvatori de pe Smurd au fost solicitate mai mult decât Ambulanţa

0

Dacă serviciul de salvare a fost chemat la doar 5 cazuri de leşin în stradă, vineri şi duminică, echipajele Smurd de pe raza judeţului au fost solicitate de 10 ori pentru diferite patologii.
Astfel, la miezul zilei de vineri, un urzicenean în vârstă de 62 de ani, aflat într-o criză de astm bronşic, a fost transportat la spitalul din localitate, după ce a primit îngrijiri medicale.
Două ore mai târziu, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Bărbuleşti, a chemat salvatorii militari pentru că prezenta dureri abdominale şi vărsături. Telefonul a sunat şi pentru echipajul din Feteşti. Acesta a fost solicitat să acorde prim ajutor calificat unui bărbat în vârstă de 90 ani, ce acuza dureri cardiace, iar unei femei de 35 de ani, victimă a unei agresiuni fizice, i s-au acordat primele îngrijiri medicale, după care pacienta a fost transportată şi predată la spitalul din localitate.
Sâmbătă, Smurdul nu a avut nici o solicitare, însă duminică, telefonul a sunat din nou, pentru acordarea de îngrijiri medicale primare pentru trei persoane cu diverse afecţiuni ce nu au avut nici o legătură cu temperaturile caniculare înregistrate ieri.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.