Inaugurare cu ruleta în mână

3

foto: Informația

La Fierbinţi a avut loc astăzi recepţia unei porţiuni de 842 de metri din drumul judeţean Fierbinţi – Maia – Răduleşti. Investiţia totală se ridică la aproape un milion de lei şi a fost asigurată din bugetul propriu al judeţului.
Până la finele anului 2015, conform planului de acţiune al Consiliului Judeţean, ar trebui finalizate lucrările de protecţie a infrastructurii drumului judeţean 201 în zona Maia, cele de reparaţii la drumul judeţean 101 în zona comunei Dridu şi la podul ce traversează râul Prahova în apropierea aceleiaşi localităţi.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

3 comentarii

  1. Haideţi să privim puţin retrospectiv. Adică să ne aducem aminte cum în urmă cu ceva vreme drumul judeţean 101 Fierbinţi Tîrg-Fierbinţii de Jos-Maia a fost transferat de la primăria din Fierbinţi la Consiliul Judeţean Ialomiţa. Chipurile, instituţia condusă de primarul Iuksel nu ar fi avut banii necesari pentru reabilitarea acestuia şi, musai, trebuia găsită soluţia de schimbare a administratorului tronsonului de drum. Cum preşedintele Ciupercă şi-a arătat expertiza în nenumărate situaţii cu privire la drumurile judeţene, cazul Ciochina-Orezu-Raşi, ştiţi dumneavoastră, cel reabilitat cu fonduri europene cu care nu-i de joacă aducîndu-ne o penalizare de vreo 16 miliarde lei vechi, s-a purces la găsirea unei firme pentru repararea drumului 101. La o singură intersecţie distanţă, s-a găsit societatea unde dă ordine chiar preşedintele CJI, în calitate de reprezentant al Consiliului Judeţean, unicul acţionar al firmei de stat. S-a făcut estimarea, atenţie de 7,36 miliarde lei vechi pentru fix 842 de metri de tronson de drum judeţean între localităţile Fierbinţi şi Fierbinţii de Jos şi, desigur, s-a afişat şi cîştigătorul, firma Drumuri şi Poduri depunînd oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic comparativ cu alţi doi competitori, însemnînd 7,32 miliarde lei vechi. Şi ceva mărunţiş pe lîngă. Nu-i aşa că izul acestei afaceri l-ar putea deranja pe usl-istul Ciupercă? Nicidecum, pentru că şeful de la CJI a decis să inaugureze cu surle şi trîmbiţe etapa întîi din cadrul reparaţiilor la drumul judeţean 101, marţi, 27 noiembrie: un singur metru de drum costă vreo 10 milioane lei vechi, adică vreo 250 de euro în bani europeni cu care preşedintele de judeţeană de partid sigur este mai obişnuit. Presa a fost invitată la eveniment, dar a fost lăsată să se descurce pe cont propriu deşi „faraonii“ judeţului au utilizat maşinile plătite din bani publici pentru a ajunge la timp la faţa locului unde fiecare metru de drum costă acum în plus cu 10 milioane lei vechi. Cum? Numai directorul Drumuri şi Poduri Ştefan Ghibanu poate explica. Cum la fel trebuie să se explice şi organizatorii inaugurării, de ce mama naibii pînă acum deplasările erau asigurate de Consiliul Judeţean şi, dintr-o dată, la o lucrare de o aşa de mare „importanţă“ presa a fost doar informată, nu şi invitată. Vorbim despre presa care nu vă gîdilă plăcut auzul, domnule preşedinte, acum în campanie şi pururea şi nici nu face scut în jurul domniei voastre să nu cumva să sară vreo piatră din drumul de 10 milioane metrul.

  2. Bravo omule,ca ai dat in vileag rahatul asta,e nevoie de mai multe voci ca asta, ma simt exact ca pe vremea comunistilor ; cenzura,tacere totala, netransparenta. De fapt, useleul este format din aceleasi structuri,insamintate bine de tata Ilici Iliescu din ’90 incoace, cu bita in gura de la mineri,pentru glasul potrivnic.
    Un popor slab, prost , usor de dus de nas.

  3. Cum mama dracului,Drumuri judetene,a plombat fara comanda drumurile la Perieti si acolo vorbim de un drum comunal?
    Ce spune DNA de traficul de influenta al Presedintelui Ciuperca,are curaj sa se autosesizeze?
    Comanda politica s-a dat la intalnirea electorala de la Cazanesti unde Presedintele Ciuperca si catindatul Toma Ion au promis plombarea drumurilor si in doua zile s-a si facut! ALO sunt bani publici si este folosita o societate de stat in campanie electorala…

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.