Informare multă, incidente puţine

2

Campania de informare privind darea şi luare de mită electorală a ţinut în frâu echipele de campanie ale competitorilor politici.
Mediatizarea consecinţelor unor gesturi de influenţare a opţiunii electoratului şi informările din teren ale poliţiştilor au ponderat excesul de zel al candidaţilor în ceea ce priveşte mâncarea şi băutura oferite alegătorilor.
Cu toate acestea, ocaziile prilejuite de evenimentele religioase şi naţionale nu au fost ratate de echipele de campanie, iar în acest sens au fost înregistrate 11 sesizări electorale, din care doar 5 au putut fi probate.
Printre acestea se numără o sesizare de ieri de la Feteşti unde s-a semnalat că reprezentantul unei formaţiuni politice distribuie cadouri unor preşcolari din municipiu.
În urma cercetărilor s-a stabilit că la o grădiniţă s-au oferit copiilor pungi cu sigla partidului în care se aflau o jucărie şi materiale de propagandă electorală, ceea ce constituie infracţiune electorală. Ultima reclamaţie înregistrată vine de la Griviţa unde poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugerea unui banner al USL.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. la rasi toti capii judetului au participat la mitingul usl. a urmat tuica, mici,bere, cica in cistea unui sf. nicolae. chiar asa bre ciuperca, prefect si altii. putem inghitii gogoasa asta. asta numiti voi seriozitata administrativa sau MITA ELECTORALA. ALOOOOO MILITIA SE AUDE ?

  2. ce articol …da, au tinut in friu competitorii USELeului. pt ca chiolhanele usleiste prost mascate au avut loc fara nicio jena atat la sate cit si in slobozia.
    iesiti la vot si rasturnati neostalinismul !

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.