Inmatriculari de autoturisme in Bulgaria

0

Din ce in ce mai multi ialomiteni apeleaza la solutia inmatricularilor in Bulgaria. Ei reusesc astfel sa inscrie in circulatie masini second hand, la un sfert din pretul pe care l-ar plati in tara pentru taxa auto. Politistii de la circulatie spun ca demersul este perfect legal iar oportunitatea este speculata tot mai mult de conducatorii auto.
Pe piata locala au aparut si intermediari pentru inmatriculari in Bulgaria. Problema este ca la fiecare trei luni, dovada de circulatie trebuie reinnoita. Soferii se bucura de posibilitatea de a inmatricula masinile mai ieftin dar se plang ca risca sa ramana fara numere daca depasesc cele 90 de zile prevazute de legea din Romania.
Politistii recunosc ca perioada de valabilitate a  celor 90 de zile este mai greu de dovedit de cand nu mai exista o evidenta a intrarilor si iesirilor cu viza pe pasaport. Cu toate acestea, anul trecut au fost intocmite 20 de dosare penale pentru autoturisme care nu intruneau conditiile legale de circulatie. Dintre acestea 4 erau inmatriculate in Bulgaria. Aproape toate situatiile au fost din zona Urziceni.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.