Inspectorul General Şcolar refuză să iasă la pensie

1

Stavăr Ilie a împlinit luna trecută 64 de ani, vârsta obligatorie prin lege pentru pensionare, dar invocă un ordin al ministrului, dat după intrarea în vigoare a legii. Acesta prevede ca profesorii care împlinesc vârsta de pensionare în cursul anului şcolar să rămână angajaţi până la 31 august, mai puţin însă cadrelor didactice care ocupă posturi de conducere.
Între cele două prevederi şi distanţa de la Slobozia până la Bucureşti, inspectorul general de la Ialomiţa îşi păstrează funcţia şi spune că aşteaptă o decizie a ministrului.
Cu excepţia aleşilor locali sau parlamentari, orice persoană angajată la stat care împlineşte 64 de ani are obligaţia de a-şi întocmi dosarul de pensie şi a înainta o cerere de pensionare.
Menţinerea lui Ilie Stavăr în funcţia de inspector general şcolar poate atrage nulitatea actelor semnate după împlinirea vârstei de 64 de ani.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. A implinit 64 de ani in septembrie. Si nu va pleca acum, pentru ca mai are de distrus cateva scoli. Asa ca stati linistiti, capusele se scot greu, cu consecinte negative pe termen lung!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.