Interlopul Gigi Piticu și concubina lui au fost condamnați pentru proxenetism

0

gigi piticu

În primăvara anului trecut, mascaţii au descins la domiciliul din cartierul Bora al interlopului local Gigi Piticu. Oamenii legii aveau un mandat de aducere pe numele său şi încă un mandat de percheziţie domiciliară, toate într-un nou dosar de proxenetism. Poliţiştii l-au băgat la zdup pentru 24 de ore, alături de concubina sa, Nina Stanciu, dar şi de nepotul său, Toma Petre. Procurorii i-au dus pe cei trei în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, însă Judecătoria Slobozia a respins cererea procurorilor slobozeni, de emitere a mandatelor de arestare preventivă pentru 29 de zile, solicitare făcută pentru Gigi Piticu, Nina Stanciu şi nepotul Toma Petre, zis Pepe. După ce a scăpat de arestare, instanţa i-a impus interlopului câteva restricţii. Printre acestea, Piticu a primit şi interdicţia de a lua legătura cu victimele sale, dar acesta a încălcat interdicţia impusă de instanţă, iar anchetatorii au avut iar dovezi pentru a cere arestarea preventivă. În primă fază, Judecătoria Slobozia a admis cererea procurorilor, de a-l aresta preventiv, numai că decizia a fost atacată cu recurs la Tribunalul Ialomiţa. La tribunal, Gigi Piticu s-a plâns că nu are avocat şi judecătorii i-au dat termen să îşi angajeze apărător. Doar că inculpatul a dat fuga la Primăria Slobozia ca să-şi depună actele pentru a se însura … cu victima. Probabil, Piticu a crezut că însurătoarea e o soluţie pentru a rămâne în libertate… Însă, Tribunalul Ialomiţa i-a respins recursul, şi, prin urmare, Toma Gheorghe a fost arestat preventiv, stare în care se află şi în prezent. 
În data de 9 august 2013, Gigi Piticu, concubina lui, Stanciu Nina şi nepotul Pepe au fost trimişi în judecată pentru proxenetism. 

Condamnări cu executare pentru cei trei proxeneţi
La aproape un an de zile de la trimiterea în judecată, cei trei inculpaţi au fost condamnaţi cu executare.
Astfel, capul reţelei de traficanţi, Toma Gheorghe, zis „Gigi Piticul" a primit cea mai mare pedeapsă. Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani închisoare cu executare. De asemenea, instanţa slobozeană a mai dispus confiscarea de la inculpatul Toma Gheorghe a sumei de 6.050 euro şi a menţinut măsurile asigurătorii instituite asupra bunurilor inculpatului Toma Gheorghe în cursul urmăririi penale.
În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi doi inculpaţi, Stanciu Nina şi Toma Petre, zis „Pepe", instanţa a dispus condamnarea acestora la câte trei ani închisoare cu executare pentru fiecare. Tot aceeaşi instanţă a mai dispus confiscarea de la inculpata Stanciu Nina a sumei de 4.874 euro, iar de la inculpatul Toma Petre a sumei de 8.250 euro şi menţinerea măsurilor asigurătorii instituite asupra bunurilor celor doi inculpaţi. 
Judecătorii slobozeni i-au mai obligat pe cei trei proxeneţi
şi la plata sumei de 10.500 de lei pentru fiecare dintre aceştia, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Cătălin Frangulea, Jurnalul de Ialomița

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.