Interlopul Pralea a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare

0

uhkDuţu Viorel Daniel este cel care a folosit ca paravan Primăria Slobozia în afacerile sale ilegale, reuşind să înscrie mai multe autoturisme de lux prin folosirea de documente falsificate ce i-au dus în eroare pe funcţionarii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor.
În perioada anilor 2011-2013, inculpatul a contrafăcut semnăturile mai multor persoane pe fişe de înmatriculare şi contracte de vânzare cumpărare a unor autovehicule.
De asemenea, individul a acordat împrumuturi cu camătă mai multor persoane din Ialomiţa şi Bucureşti, iar pentru recuperarea dobânzilor l-a instigat pe un subaltern să-l bată pe un creditor.
Instanţa a decis luna trecută condamnarea interlopului Pralea la câte 3 ani închisoare pentru şantaj şi camătă, câte un an de detenţie pentru fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, plus 5 ani de închisoare pentru înşelăciune în formă continuată.
Inculpatului i s-a aplicat pedeapsa cea mai mare, de 5 ani, la care s-a adăugat un an. Conform sentinţei judecătoreşti, acestuia i s-au confiscat 9.600 de euro şi 28.000 de lei, iar autoturismul de lux a fost înapoiat proprietarului Audi Bank. De asemenea, se menţin măsurile asiguratorii instituite în cursul urmăririi penale asupra bunurilor inculpatului şi anulează înscrisurile falsificate.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj