INTERVIU CU MIHAELA DUMITRESCU, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Ialomita

35

Rep: Va rugam sa ne faceti cateva precizari privind potabilitatea apei. S-a schimbat ceva?

M. D: Nu, dar ei au in continuare depasiri la parametrul fier…

Rep: Care sunt riscurile atunci pentru consumul acestei ape cu depasiri la fier?

M. D: Nu sunt demonstrate riscuri, nu este o substanta care sa se acumuleze in organism, numai ca este o depasire a unui indicator de potabilitate iar programul propus de URBAN este chiar de lunga durata din cate ne dam seama. Deabia s-a inceput licitatia pentru tevi, nu stim cat o sa dureze. Am cerut un grafic de lucrari, nu ni s-a adus…. Problema nerespectării perimetrelor de protecţie implica şi ea nişte riscuri pe durata mai lunga….

Rep: De baza este aceasta neconformitate a zonei sanitare de protecţie sau nepotabilitatea apei?

M. D: Amândoua sunt importante.

Rep: Prin urmare, eu care fac mâncare cu apă de la robinet, risc ceva în continuare?

M.D: Va referiţi s-o fierbeţi, nu?…

Rep: Da, fac mâncare cu apă de la robinet…

M.D: Cantitatea de fier care este in apa, in majoritatea punctelor, nu prezintă nişte riscuri. Pentru că acelaşi element se găseşte şi în alte alimente. V-am spus, nota recomandata pentru un adult pe zi este de 15 miligrame. Ei nu au avut depăşiri foarte mari. Limita maximă admisă este de 0,2mg la litru, deci ca să se acumuleze şi să se depăşească necesarul pentru un adult, este foarte dificil….

Rep: Deci, eu spre exemplu, pot să stau liniştită acum, cei care sunt mai suspicioşi, nu au decât să-şi cumpere apă plată?

M.D: Este o problemă de culoare care sperie pe toată lumea, dar asta este… numai că nu respectă condiţiile de potabilitate.

Rep: Directorul URBAN spunea că şi legea prevede pentru una sau două neconcordanţe o acordare cu derogare a autorizaţiei…

M.D: Da, dar ei nu au obţinut autorizaţie cu derogare. Ei au obţinut autorizaţie în condiţiile în care au demonstrat că la ieşirea din staţie furnizează apă potabilă. Deci pentru derogare este un alt dosar care se depune la noi, se transmite la Institutul de Sănătate Publică, trece pe la ministerul Sănătăţii şi este vorba de parametrii cuprinşi în alt tabel, tabelul 2 cuprinşi la legea apei, subsanţe toxice, pentru care România a obţinut termen de derogare, dar nu orice autorizaţie. Este o altă procedură pe care trebuiau să o urmeze.

Rep: Cât este formalism în această procedură, cât este până la urmă o problemă de sănătate publică?

M.D: Păi acum nu ştiu dacă este numai formalism, pentru că aţi văzut că au apărut mult mai multe intervenţii pe reţea, situaţie care crează pe lângă depăşiri la fier şi alte probleme mai frecvente de calitatea apei pe reţea. Adică pot să apară modificări şi la ceilalţi parametrii pe care nici să nu ne-i surprindem în monitorizare, că nu facem din toate punctele. Avem un anumit număr de puncte, şi atunci există riscul ca mai multe puncte din reţea datorită avariilor să apară modificări ale parametrilor de turbididate sau chiar microbiologici. Noi nu am găsit microbiologic, dar turbidităţi uşor crescute am mai găsit pe ici pe colo, nu foarte multe faţă de depăşirile de la fier.

Rep: Este o situaţie singulară apa de la Slobozia?

M.D: La ce vă referiţi?

Rep: Privind calitatea ei, comparativ cu celelalte oraşe din ţară?

M.D: Nu cred că este o situaţie singulară. Mai sunt localităţi care au probleme cu depăşiri.

Clementina Tudor

Distribuiți
Articolul precedentNo Coment
Articolul următorHalucinatie colectiva

35 comentarii

 1. arunc eu primul piatra: observ ca d-ra doctor dumitrescu o cam scalda, ceea ce nu face decat sa-mi dea dreptate sa fiu ironic si acid la adresa lor.
  nu au suficiente cojones sa spuna clar: buna/ nebuna. tot jocul asta pe matzele noastre (ma rog, voastre, ca eu beau coca-cola…).

 2. Toti directorii sunt acolo, sus, pusi pe criterii politice. Si asa e in toata tara. Banuiesc ca visul de realizare al fiecarui angajat la stat este sa ajunga odata-si-odata director, iar d-na Mihaela Dumitrecu, iata, si-a vazut visul realizat. Ce mai conteaza ce face sau ce mai este in subordinea dumneaei? Daca greseste, partidul care a pus-o, o va ajuta… In aceste conditii, ce rost are sa se lege la cap daca nu o doare?
  Observ ca realizatoare interviului (imi aduc aminte ca era o partizana a acestei ape), nici nu a prea deranjat-o cu intrebari incomode (gen “dv. ce fel de apa consumati?”, “care este raspunderea institutiei dv. daca apar boli cauzate de consumul acestei ape?”, “ce masuri puteti lua daca, iata, Urban-ul nu respecta deciziile institutiei pe care o conduceti?”, “ati anuntat pe cale ierarhica situatia de la Slobozia?”, etc.).
  Fiindca, observam cu totii, DSP-ul, pentru orice eventualitate, se acopera cu hartii oficiale, fara ca situatia sa devina mai buna, sau macar masurile ce se impun sa se urneasca…

  • nu-mi amintesc (,) ca vreun MATERIAL al autoarei articolului sa fi fost partizan de o parte sau cealalta a baricadei – a comis doar pacatul de a prezenta ambele puncte de vedere.

   paranteza:
   in comentariile mele am omis un aspect important, zic eu: cred ca am inclusiv dreptul de a nu ma putea hotara daca sa consider apa buna sau rea, tocmai din cauza indeciziei autoritatilor. eu am dreptul sa nu am habar si sa sustin ca nu am habar – autoritatile nu au acest drept. sau, si mai rau, apa sa fie buna cand directorul e psd si rea cand director e un pdl-ist. inchid paranteza.

   intrebari incomode, zici… ce-ar fi sa facem un topic in care sa adunam intrebari atat pentru guzganii rosii, cat si pentru cei portocalii?

   app, toti se eschiveaza de la o confruntare fata in fata…

 3. RUSINE !
  Asemenea raspunsuri spun foarte mult!
  Rusine voua, cei care ocupati acele functii pt. ca noi locuitorii acestui oras sa beneficiem de produse si servicii sanatoase.
  Cand sunte-ti in control la firme private, tare mai sunte-ti corecti si aplicati legea, dar cand e vorba sa deranjati anumite structuri sau anumite persoane o dati cotita.
  Dati raspunsul pe care dorim sa-l aflam, e potabila apa, DA sau NU.
  Nu ne mai ametiti cu rapunsuri evazive.

 4. Eu personal nu stiu ,unele expertize spun ca da ,altele ca nu (toate pot fi influentate politic sau administrativ ) Cred ca ar trebui o expertiza independenta externa care sa RASPUNDA pentru solutia ce o va indica pentru ,ceea ce trebuie sa facem .Fiecare are o solutie ,dar nimeni nu raspunde pentru ea.Aici ar trebui sa intervina si societatea civila sa arbitreze si blocheze influienta politca.Cu apa nepotabila DSP poate inchide toti ag.ecomonici ce folosesc apa in ind,alimentara sau alim.publica .Sper ca nu v-am plictisit .

 5. Rusine, o “scaldati” rau de tot d.na. de la DSP. Ia uitati ce zice:
  -“M.D:… Ei au obtinut autorizatie în conditiile în care au demonstrat ca la iesirea din statie furnizeaza apa potabila.” Probabil a fost numita politic, nu pe baza de competenta, caci altfel citea cu atentie L.458/2002-calitatea apei potabile, art.6. alin.(1),a): apa trebuie sa fie potabila “la robinetul consumatorului si la punctul de intrare în clãdire, în cazul apei potabile furnizate prin reteaua de distributie”.
  -“M.D: Este o problemă de culoare care sperie pe toată lumea, dar asta este…” Aloo… in parametrii de potabilitate intra si faptul ce trebuie sa fie INCOLORA SI INODORA nu cu gust si miros de namol si rugina. ASA CA ATI DAT AUTORIZATIA ILEGAL, CONTRAR LEGII SI SUNTETI LA FEL DE VINOVATI.
  Iar acum, in ceasul al 12-lea, retrageti autorizatia dar nu faceti NIMIC pentru a AVERTIZA populatia. Vezi L.458/2002 art.6. alin(3),b) autoritãtile de sãnãtate publicã judetene, ..notificã consumatorii în cauzã cu privire la mãsurile suplimentare ce trebuie adoptate, dacã acestea se impun, pentru prevenirea îmbolnãvirilor.” Mai ales ca apa asta se distribuie in scoli, cantine, fabrici de produse alimentare si cel mai grav si in spital unde e “foarte OK” pentru sterilizari de instrumentar sau pentru consum de catre bolnavi…
  Concluzie: “Art. 12(1) Încãlcarea prevederilor prezentei legi atrage rãspunderea materialã, civilã, disciplinarã, contraventionalã sau penalã, dupã caz.” Deci ati trebui sa va luati de mana cu primarul, cu consiliul local (care a aprobat lucrarea), cu firma care a facut lucrarea , cu cei care si-au “tras” comisionu’ si sa va AUTODENUNTATI singuri la DNA.

 6. Pt. Gura Ialomitei

  Autoarea la care am facut referinta a facut, aici, pe acest site, o afirmatie de genul “ce stiu eu acum e ca la mine apa este curata, buna de baut si poate confirma vecina mea, d-na Didita”. Nu am rabdare sa caut in arhiva sa gasesc citatul exact, dar exprimarea lasa sa se inteleaga de care parte a baricadei se afla. Apoi, tonul din interviurile luate primarului… sunt iarasi graitoare (intrebari alese astfel incat sa nu-l deranjeze pe interlocutor).
  Admir spiritul de fronda existent intre voi, jurnalistii, dar in fata unei asemenea probleme, si, mai ales , in fata evidentei… cred ca ar trebui sa fiti mai transanti. “Jurnalist” nu inseamna doar cel care culege si reproduce stiri, altfel sintagma “a patra putere in stat” nu ar avea substanta.
  Apropo de paranteza din comentariul tau. Ok, ai dreptul sa fii indecis bazandu-te pe indecizia autoritatilor. Dar acasa, ce fel de apa bei? Daca azi o autoritate iti spune ca apa e potabila, o bei? Iar maine, daca alta autoritate spune ca e nepotabila, cumperi apa plata? Am indoieli, sunt sigur ca procedezi intr-o singura directie.

  • @ george
   george, te asteptam la redactia radio campus cu o sticla de 2 litri de apa de la robinetul tau. noi am adus si vrem ca dupa ce se aduna mai multe sa facem un experiment.
   deasemenea, invit pe oricine sa aduca apa, cu rugamintea sa nu se umble cu smecherii gen apa plata sau invers, apa de la nush ce pompa de unde se ia apa din an in paste.

 7. Pt. Cineva care stie

  Ar trebui sa iti schimbi nick-ul, cel putin in ceea ce crezi ca stii despre mine, deci, nu ti se potriveste.

  Nu primesc nimic de la PDL, nu ca n-as avea nevoie de bani, dar nu-i simpatizez, incepand de la varf pana la vecinul meu (de altfel, muritor de rand dar care acum si-a schimbat cravata portocalie intr-una mov). Si ca sa nu spun, ca altii, ca sunt apolitic, sunt in sinea mea liberal, fara sa cotizez undeva, cu atat mai putin sa si am vreun carnet de partid.
  Frecat menta? Ma bucur ca ai atata cultura incat sa asimilezi figuri de stil de pe toate drumurile…
  Toata ziua? Din pacate (sau fericire), am o meserie care ma face sa stau mai… TOATA ZIUA pe calculator si, implicit, pe internet. Si cum sunt cetatean al acestui oras… de ce nu mi-as spune si eu parerea despre o problema care e spinoasa.
  Ajutor de la primarie? Am atata ura pe aceasta institutie, ca si daca as fi homeless sau cine stie ce asistat, tot as refuza bani de la unul ca Ionascu!

 8. @ george
  george, tu NU VREI apa potabila, tu VREI primar PDL-ist. Si atunci o sa sustii cu toata taria ca APA E POTABILA… si ca noi restul suntem niste nemernici care nu vad lucrurile bune facute de “maretii conducatori PDL-sti”.
  Nu uita ca avizul initial de potabilitate si sustinut pana mai alaltaieri a fost dat de DSP (cu director PDL), iar prefectul PDL, ca sa mai indulceasca situatia a zis “ca se vor lua masuri in viitor” da’ pana atunci “BETI APA PLATA”.
  Bun… apa a fost declarata “menajera – nepotabila”, da’ tu ce parere ai, ce reactie ai ca nu mai apa potabila la robinet ??? Nimic mai simplu, respecti cu sfintenie “indicatiile de partid” si dai fuguta si cumperi apa plata..
  Daca apa din Slobozia a trecut la categoria “menajera” cum ne sprijina guvernantii PDL ACUM in reducerea pretului pe metru cub de mocirla, pana cand va redeveni potabila…??? Ca de angajamente si de solutii de viitor suntem satui.
  Toti sunt mana in mana si vor sa mai prinda ceva din “ciolanul” care se numeste “alimentarea cu MOCIRLA POTABILA” a Sloboziei. EU VREAU APA POTABILA, NU JOCURI SI ROCADE POLITICE CARE NU VOR REZOLVA NIMIC…

 9. Mai oameni buni, eu nu am treaba cu politica! Si eu vreau apa potabila, inca de asta-vara, de cand am vazut ce mizerie curge la robinetele din casa. Reiese de undeva ca as fi adeptul acestei ape? Reiese de undeva ca il simpatizez pe Ionascu? Reiese de undeva ca as tine cu PDL, PSD, PNL, PRM, PCR, UTC… (va las pe voi sa continuati)? Martor mi-e chiar Gura Ialomitei, care chiar mi-a cenzurat cateva comentarii considerate prea vehemente la adresa primarului.
  Pentru mine e o intamplare ca Ionascu este PSD-ist, putea fi de la orice partid, pentru apa de la robinetul meu tot l-as fi bestelit.
  De cand postez aici (sau pe alte site-uri locale) am fost mereu impotriva solutiei adoptata de primar, am si argumentat (apa de adancime este resursa epuizabila, chiar primarul a spus ca frontul din care se extrage apa se va epuiza in 10 ani, deci va necesita alte investitii si tot asa mai departe). Am spus ca apa asta are bube mai mari decat fierul in exces (are multe substante si compusi chimici care cer o statie de tratare costisitoare, lucru dovedit de analize facute de mine la alte laboratoare din oras, am sa le spun si numele: Avicola, Expur si DSV). Primarul a vrut doar sa rada in nas Amonil-ului, si asta pe banii nostri, fiindca in mai toate orasele cu primari sanatosi la cap, problema apei s-a rezolvat si se rezolva prin accesarea de fonduri europene, adica aproape gratis. Priviti ce se intampla in multe sate si comune din judet, veti vedea peste tot colaci pentru apa potabila… si toate aste prin fonduri europene! Au fost mai destepti primarii din aceste localitati? Se pare ca da!
  Am criticat pozitia DSP-ului cand argumenta lipsa atitudinii prin concedii, demisii, dureri de cap sau mai stiu eu ce. Am criticat atitudinea lui Cazacu pentru pozitia lui ingaduitoare fata de primar, chiar si Teculescu, vorbeste mult dar nu face nimic.
  Criticile dv. la adresa mea le iau doar ca suparari cauzate de problema care si pe mine ma face sa injur aproape in fiecare zi.
  Nu inteleg ce importanta ar avea munca mea, iar daca Gura Ialomitei ar vrea abonament gratuit la un posibil videochat la care, chipurile, as lucra… incep sa am banuieli asupra orientarii sale sexuale !!!

  • ha-ha-ha-ha-ha!!!!!!!!!!!!!!!!
   vezi, george, cum e sa se interpreteze aiurea ce spui? de asta ma vait eu de cand a (re)inceput scandalul asta.
   da’ la tine aveam pretentii ca pricepi o gluma – acum vad ca ai indoieli asupra sexualitatii mele – na, ca s-a ajuns si la asta, era inevitabil, nu?
   dacat sa continuati galceava (apropo, confirm faptul ca am sters cateva comentarii de la amandoi, cand ati sarit peste cal cu injuriile la adresa lui ionascu) mai bine cititi comentariul lui ioan martin, vicepresedintele consiliului judetean – sa nu-mi spuneti ca si asta e pesedist – care nici el nu e lamurit si chiar ridica o mare problema: agentii economici din alimentatie, ce apa folosesc? ca daca la spalatoriile auto nu e o problema, restaurantele cu ce apa fac mancare? conform dsp, menajera. pai sa le inchida…

 10. George, expresia ,, a patra putere in stat“, este o legenda, pornita de la formularea ,,a patra stare“, pe care un parlamentar englez a identificat/o prezenta la deciziile mai marilor tarii, intr/o perioada tulbure a omenirii, si a fost formulata in sens peiorativ, de dispret.
  Este una dintre primele lectii pe care le invata studentii la jurnalism, ala de stat. De altfel, ar fi si periculos ca presa sa/si aroge statutul unei puteri. formula corecta este pt presa, aceea de caine de paza al democratiei. In ceea ce priveste intrebarile molcome, afla, ca pentru obtinerea de informatii, si nu de invective, este indicat stilul ,,jurnalistului umil“ (asa scrie in carti), care nu le stie pe toate, si care vrea ca autoritatea sa/si asume responsabilitatea.

 11. Unul care scrie un comentariu de 382 de cuvinte pe tema apei este clar tocmit de PDL.
  Iar mutarea subiectului de la apă la mustăciosul de primar este tot o manevră mizerabilă a PDL. La muncă !
  Oamenii cinstiţi speră să bea apă bună de la robinet, numai voi javrelor speraţi să aveţi primar pedelist.

 12. Tocmai am postat un comentariu pe alt site local cu privire la situatia industriei alimentare din oras. Am spus acolo ca am intrebat un patron de fabrica de paine care mi-a spus ca e acoperit, apa pe care i-o furnizeaza Urban este potabila, asa ca nici capul nu-l doare! Oare DSP-ul nu trebuia sa atentioneze pe toti acesti consumatori de riscurile la care se expun aducand pe piata produse si preparate alimentare care au la baza o apa nepotabila?
  Am citit ce a spus Ioan Martin si are perfecta dreptate, cu toate ca si el, din pozitia in care se afla, poate demara macar miscare a lucrurilor intr-o directie care sa inlature suspiciunile. Asa, facand ca noi, care ne spunem pasurile si injuram… nu ajuta cu nimic. Eu asta subliniam mereu, sunt autoritati, organisme, oameni pusi anume acolo, sus, ca sa rezolve orice fel de probleme. Unii se bat pentru astfel de scaune… si nu e normal sa-i tragem la raspundere?
  Sa stii ca sunt un tip jovial, cu mult simt al umorului… poate de aia mi-am si permis fraza din finalul postului precedent. Sunt convins ca nu te-a deranjat!

 13. din pacate nu conteaza in viitorii 2-3 ani cine este primar si
  nu mai conteaza nici sursa de apa (apropo de ce spune Teculescu)
  Apa a gaurit tevile iar acum ca vrem sau nu trebuie sa schimbam
  toate tevile pentru a reveni la situatia din vara; abia atunci trebuie
  vazut de unde facem rost de alte 5-7 milioane de euro sa tratam apa
  indiferent ca vine din Dunare sau din puturi; daca mai incalzeste
  pe cineva ,Ionascu poate sa mearga la puscarie dar noi
  tot apa infecta vom bea ;si nu am trecut la faza cind vor incepe sa cedeze
  centralele termice ,masinile de spalat si robinetii din casa.

 14. Pt. Clementina Tudor

  Multumesc mult, nu stiam geneza sintagmei “a patra putere in stat”, chiar daca se invata in primele zile de studentie la jurnalism! Ce sa fac… am ales sa fac altceva in viata… Dar daca incerci sa cauti cu ajutorul lui google cam ce se intelege prin expresia asta, vei vedea ca nu am cazut in capcana chiar asa, ca un prost!
  Este insa o perceptie falsa intre ce se asteapta de la presa, de catre consumatorii de presa (fie ei cititori, ascultatori sau telespectatori) si ce primesc acesti consumatori. Iar faptul ca in constiinta colectiva, expresia de mai sus este inteleasa mai mult cum cred eu decat cum credeti voi, jurnalistii, ar putea sa apara ca o evadare, ca o dezertare de la folosirea “armele din dotare” pentru a fi aparatorii cetatenilor, a drepturilor lor, mai ales vis-a-vis de autoritati. Iar daca situatia era arzatoare, exploziva, atitudinea de “jurnalist umil”, chiar daca asa se preda in scoala… este, cel putin in acest caz, ineficienta si inutila!

 15. De unde n..aiba înţeleg unii că presa trebuie să fie apărătorul drepturilor cetăţenilor !?!?! LOL … “a patra putere”
  Păi ce, mă, internautule, presa este avocatul poporului ? Presa doar informează, măi, haretistule !!! Clementina nu e Batman, băi mr. peach !

 16. inutil este ca cineva sa incerce si o alta opinie decat isteria nationala. viata nu se imparte intre alb si negreu. e plin de gri. daca tot sfidezi pe toti si toate, arata de ce esti in stare George! care-i domeniul tau de excelenta. nu cred ca solutia este sa pui gaz pe foc. la ce ajuta sa-l injuri pe ionascu? la ce ajuta sa-l tii in brate pe ionascu? problema de fond e aceeasi. iar declaratiile lui teculescu numai grija apei nu o dovedesc.

 17. george, faci apel la jurnalismul de HAITA, ceea ce a alterat spatiul public, a polarizat societatea… acest comportament afecteaza si perceptia consumatorilor de presa. pt ca durerea ta este ca i/as lua apararea primarului, pot preciza cel putin trei teme in care am fost public, in total dezacord cu el: 1, construirea unui supermarket in oraselul copiilor, eu eram PRO in primul rand pt momentul la care se realiza investitia… 2. trecerea tuturor strazilor din oras la zona A, impozitabil mai mare, pt ca in opinia mea macar distanta fata de centru ar fi trebuit sa faca diferenta, si 3. siguranta publica in oras, o alta emisiune in care au iesit scantei, pt ca dl Ionascu nega si nici macar nu vroia sa accepte ca exista vreun pericol si, mai ales, ca politistii comunitari sunt de multe ori decor. Sunt doar trei exemple. de fiecare data au existat opinii pro si contra. o ascultatoare ma apostrofa la tel. ca daca as fi avut copil de plimbat in parc, nu as mai fi vrut market in oraselul copiilor. ce conteaza, ca la acel moment, copilul meu era de plimbat in parc, dar in acel loc nu/l duceam niciodata pt ca nu era un spatiu adecvat (daca iti mai aduci aminte ce focar de infectie era parcul ala), a contat explicatia mea? NU!

 18. Pt. Maradona

  In existenta celor trei puteri recunoscute apar de multe ori confruntari. Asistam azi la un asemenea exemplu. In general, se accepta ideea ca presedintele statului sa fie mediatorul intre acestea. Dar, la noi, suntem departe de a se intampla asa ceva. Presa trebuie si ea sa fie echidistanta vis-a-vis de aceste confruntari. Dar ce facem cu cetatenii? Cu drepturile lor? Cu faptul ca cele trei puteri in stat abdica (din neglijenta sau voit) de la datoria de a le apara drepturile? Ei bine, aici trebuie sa se afirme presa, sa iasa in fata! De aceea a fost si gratulata cu denumirea generica de “a patra putere in stat”.
  Ai sa razi, dar presa este cel mai bun avocat al poporului (apropo, da tu un exemplu cand Avocatul Poporului – ma refer la institutia ca atare – a aparat in tara asta drepturile cetatenilor). Iar presa, daca doar informeaza, este doar o veche Gazeta de perete. Ziarele mari sau posturile de televiziune cu greutate comenteaza sau iau atitudine! Iar daca ma faci haretist… hmm, nu inteleg, poate ma crezi un discipol al marelui om de cultura Spiru Haret (as fi magulit, sincer!), sau un absolvent al, celebrei de acum, universitati, caz in care gresesti amarnic. Afla ca am retinut subtilitatea Clementinei Tudor cand a subliniat ca ea e absolventa de facultate la stat si ca… poate spre dezamagirea ta, si eu am terminat o facultate renumita din tara asta inainte de 1989.

  Pt. none

  De ce ar fi inutil ca cineva sa incerce si o alta parere? Nu traim intr-un stat in care democratia este statuata prin Constitutie? De acord ca ceea ce ne inconjoara este gri, dar de unde reiese ca as sfida pe toti si toate? Iar domeniul meu nu are importanta, e suficient ca sa se retina ca reprezint o voce din popor… ar putea fi oricine altcineva in locul meu. Eu nu-l injur pe Ionascu sau pe Teculescu (injuraturi la propriu) dar ce ma opreste sa le critic actiunile? Poate citesc si ei ce se scrie pe aici (de fapt, stiu ca citesc) si isi dau seama ca gresesc. Stii si tu ca din afara, uneori, se vede mai bine. Tragedia este ca ei cred ca au dreptate perpetuu, ca nu gresesc niciodata, ca poporul ii iubeste, ca subordonatii le datoreaza totul… si as putea sa continui cu lacunele din trasaturile celor ajunsi la putere, care decid in numele cetatenilor si pentru cetateni.

  Problema apei este o problema creata de ei, nerezolvata si agravata de prostia, neputinta si neglijenta lor.

 19. Pt. Clementina Tudor

  Poate am gresit (si sincer, imi cer scuze!) ca am creat aici o imagine despre tine bazandu-ma pe o singura luare de pozitie. Iar raspunsul meu, printr-un post ulterior, se baza pe spusele tare, care justificau atitudinea ta fata de Ionascu DOAR in problema apei.
  Nu o sa gasesti o alta critica adresata tie sau celorlalti jurnalisti din oras pe vreo alta tema. Iar daca o sa cauti, vei vedea ca m-am marginit doar la atitudini vis-a-vis de problema apei. (Aa, era sa uit, si fata de Kaufland…).

  Inca o data scuze, si spor in munca ta!

 20. postarea asta este de dragul dialogului, nu al demonstratiilor.
  Scriu o stire despre sedinta de consiliul local de maine. pe ordinea de zi reapare asocierea municipalitatii cu o firma din Germania pentru statie de biogaz. Brusc, George, mi s-a aprins beculetul, cum ai comentat pe o stire scrisa de Petronel Tudor, si l-ai calificat ca ar fi fara experienta, ceva de genul. Deci te-ai mai pronuntat si alta data despre jurnalistii din presa locala. Apropos, precizarea cu facultatea am facut-o nu pt a ma da mare ci pentru a sublinia ca in presa sunt prea multi neaveniti, care cred ca daca injura, sau tipa, sunt tari. Ca la carte vorbind, se numeste deprofesionalizarea breslei. Sper ca scuzele sunt sincere, pt ca la mine intotdeauna sunt acceptate. Si daca deconspirarea identitatii nu este o problema, te invit la o emisiune la radio, in direct, pe tema apei, poate si cu Ionascu, si cu Teculescu, si cu DSP-ul. Din pacate asta este de-a dreptul o utopie – dDe cand este prefect, Teculescu nu mai are timp de direct, alta data venea de la Sf Gheorghe si primarul nu vrea sa faca imagine altora (care vor candida impotriva lui peste 2 ani) pe spatele lui – DSP-ul, curajos, nu vrea sa fie la mijloc. Si eu scriu cu credinta ca mai citesc si altii. Numai bine.

 21. Pt.d-nul Martin
  Cu scuzele de rigoare daca nu gustati gluma.

  ” Un tanar, casatorit recent este intrebat de un prieten:
  Frumoasa ta sotie a fost virgina pana v-ati casatorit?
  Nu stiu…..uni spun ca DA………..alti ca NU.”

 22. Pt. Clementina Tudor

  Doar pentru a face ca adevarul sa primeze: nu imi aduc aminte sa fi spus ca un jurnalist (fie si Petronel Tudor) ar fi fara experienta. Calificativele mele s-au rezumat doar la autoritati si doar cand am fost, mai mult sau mai putin, deranjat de atitudinea lor. Dar, cine stie… omul mai greseste, cu toate ca eu cred in continuare ca nu am zis ceva rau. Sigur eram eu?
  Am adus vorba de facultatile absolvite doar ca raspuns cuiva care ma facuse “haretist” (chiar, ce e rau in asta, sunt convins ca printre cei mii sau zeci de mii de absolventi, sigur sunt multi foarte buni! De ce ar fi un stigmat?).
  Buna ideea unei intalniri la radio face-to-face cu cei implicati in “problema apei”!

  (Am sa fac o paranteza acum: pe timpul lui Ceasuescu, cand eram student, grupa noastra a fost pe platoul TVR la o emisiune pentru tineret, inregistrata, cu un invitat de marca, un mare roman care traia in SUA. Pregatirea a durat 4-5 ore, cu intrebari si raspunsuri regizate, cu asezarea pe strapontine, cu atentionari sa nu “deviem”… iar emisiunea, in final a ajuns de doar 10 minute, fiind taiate cele mai interesante dialoguri. Banuiesti, desigur, ce a ramas…)

 23. Pt. Clementina Tudor: dulce fruct al presei libere, vad ca prefectul teculescu a venit la Radio Campus, in schimb primarele ionascu, nu. De ce ii alaturi, in laturi cu ionascu (sper ca se vede sedila pe a-ul din laturi)!

 24. Poate il intrebati pe ionascu si despre proiectele care vizează reduceri de personal în rândurile structurilor administraţiilor locale; stiu un mun’cipiu unde, daca ar fi aplicate, numarul bugetarilor s-ar reduce de la 300 la 70. Sunt convins ca lupta pentru mentinerea structurii (organigramei) actuale, far’ de care nu se poate! Ce nu se poate?… Sa existe apa POTABILA in Slobozia, de exemplu. P.S. Clementina e un nume frumos, am avut si eu, odata, in liceu, o colega cu numele asta.

  • aha, am priceput acum treaba cu fructul – da’ alea de la kaufland erau acre, cand am cumparat.

   nu vrei sa faci tu o lista cu intrebarile care “te doare” ca sa i le adresam jupanului? mi-e lene sa le caut prin toate comentariile sitului.

 25. N-am timp, ma pregatesc pentru o delegatie la Galati…ultima oara am cumparat clementine de la Penny Market, fusera bune! Uite, stii ceva, daca gasesc in seara asta, in orasul meu, imi iau cu mine in delegatie. Inspiratie la interviu! Din cate banuiesc, cele mai bune intrebari sunt cele nepregatite, care se nasc inevitabil in cadrul dialogului; nu-ti trebuie decat o documentare cat de cat serioasa pentru problematica abordata si un profil cat mai recent al personajului intervievat.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.