Într-o săptămână, proiectul de împădurire a unor suprafeţe de 25 de hectare la Colelia se va finaliza

6

Până în prezent s-au plantat 80.000 de puieţi de salcâm şi glădiţă, pe 16 hectare de teren degradat, iar până la sfârşitul săptămânii viitoare, firma care realizează programul de reconstrucţie ecologică promite finalizarea lucrărilor.
Executivul consiliului judeţean s-a deplasat astăzi la faţa locului, pentru a aprecia stadiul investiţiei. Preşedintele Silvian Ciupercă a precizat că valoarea proiectului este de 730.000 lei, bani finanţaţi prin intermediul ministerului dezvoltării, din fondul de mediu, şi că procedurile birocratice au durat mai mult decât realizarea plantaţiilor.
Plantaţiile de pădure de la Colelia se înfiinţează pe 15 hectare în zona de păşune şi 10 hectare într-o zonă de sărătură. Inginerul silvic Ion Cernătescu precizează că în pădurea proaspăt înfiinţată va predomina salcâmul.
Puieţii de salcâm au fost aduşi de la o pepinieră din Dăbuleni, iar restul materialului săditor provine de la Brăila. Primarul de la Colelia, Nichita Niţă, speră ca plantaţiile forestiere să atragă cât mai repede precipitaţii în zonă, aşa cum se întâmplă la vecinii din Căzăneşti şi zona Buzăului.
Un proiect similar de împădurire se realizează şi la Reviga, pe o suprafaţă de aproape 19 hectare de teren degradat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

6 comentarii

  • sigur, poze asemanatoare am si de acum 3 – 2 – 1 ani, ca ciupi chiar obisnuieste sa puna osul.
   si – surpriza pentru tine – am si cu pedelistii tai iubiti. si – iarasi surpriza – am postat si pozele cu ei, la vremea lor, dom’le… dar, nu-i asa, draga mike, cand avem in mana dreapta oala cu rahat si in mana stanga polonicul, trebuie sa improscam pe toata lumea.

 1. Fie si numai dupa ,,costumatia” lui ciuperca, prin comparatie cu a celor veniti la treaba, iti dai seama de realitate si NU TE LASI MANIPULAT! Cat despre vorbele de sconcs, n-am obosit sa atentionez: pe acest site nu o sa vedeti niciodata o poza care sa-l defavorizeze pe ,,prietenul ciupi”, punct.

  • 1. e la mintea cocosului ca plantarea copacului a fost demonstrativa, doar nu ai fi vrut sa dea cu sapa de dimineata pana seara, ca sa te simti tu implinit…
   2. o intrebare: de ce ar trebui sa pun pe site poze care sa defavorizeze pe x sau pe y? cauta, te rog, pe acest site, poze cu teculescu (ca vad ca de el te doare mai tare) in care se scobeste in nas sau cu grimase. ori vrei poze cu teculescu cu limba scoasa? am. vrei cu ciuperca, cu ionascu? am. am poze cu oricine vrei tu strambandu-se (in aparenta), pentru ca pozele facute in timp ce omul vorbeste, rar se intampla sa fie rezon. daca adresa de mail din semnatura comentariilor tale este reala, iti pot trimite j’de poze cu aparente grimase ale lui teculescu – chiar ieri i-am facut vreo 20 de poze.

 2. unu la mana: amice, ai pascut gastele impreuna cu dl. Presedinte de iti permiti sa te exprimi asa?
  si be mic: te rugam, nu mai consuma internetu platit de stat pentru propaganda PDL

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.