“Paduri langa ogoare / cereale in hambare”

1

Cu mic cu mare, sambata la Orezu,  autoritatile au ascultat sfaturile consilierului judetean Nicolae Sitaru si si-au dat mana la plantat salcami. Hotarati sa infiinteze perdele forestiere, reprezentantii consiliului judetean, ai primariilor din zona si locuitori din Ciochina, Andrasesti, Buesti si Albesti, au plantat 10 mii de puieti de salcam care sa  fixeze solul si sa aduca ploaia in Bargan.

Mai marii judetului nu s-au dat deoparte de la startul campaniei de impadurire. Entuziasmul organizatorilor a fost supravegheat de reprezentantii directiei Silvice, atenti la detaliile tehnice de plantare. Inginerul George RUBLEA spune ca salcamul este cea mai potrivita specie pentru perdelele forestiere.

Pentru autoritatile judetene foarte important este semnalul pe care il dau autoritatilor locale si ialomitenilor, proprietari de terenuri. Presedintele Silvian Ciuperca pledeaza pentru puterea exemplului, asa ca a pus mana pe cazma si a plantat cateva zeci de pomi la umbra carora spune ca v-a face picnic peste cativa ani, cand vor creste mari.

Dupa ce a plantat in gospodaria proprie mai multi pomi fructiferi si o fasie de salcami pentru delimitarea proprietatii, vicepresedintele Ioan Martin s-a alaturat voluntarilor din Orezu. Primarul din Ciochina, Vasile Campulungeanu spune ca va continua campania de plantare in  toamna acestui an, atat la Orezu cat si la Borduselu. Mai tanarul primar de la Andrasesti, Ionel Usurelu, isi doreste o campanie similara si in comuna pe care o pastoreste. Neajunsul este ca cetatenii refuza cedarea unor suprafete agricole pentru infiintarea de perdele forestiere.

Campanie de impadurire va continua miercuri la Gheorghe Lazar si duminica la Suditi. 

Clementina Tudor

 

1 comentariu

  1. De cand astept o asemenea initiativa. M-as fi implicat si eu in asa ceva. La Slobozia nu se organizeaza ceva de genul ? Sa speram…..

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.