La Slobozia s-a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea centrului civic al oraşului

11

foto: Florin Floreanu

Această componentă a proiectului de dezvoltare urbană are o valoare nerambursabilă de 50 de milioane de lei şi presupune schimbarea totală a arhitecturii Pieţei Revoluţiei, plus o parcare subterană de circa 100 de locuri.
Primarul Alexandru Stoica a declarat că proiectul, deşi apreciat eligibil, a fost ţinut câţiva ani la sertar şi a primit finanţare odată cu schimbarea Guvernului.
Directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia, Liviu Muşat, precizează că proiectul este similar pieţei publice din Gyor / Ungaria, modernizată de asemenea din fonduri europene de dezvoltare.
Pentru viceprimarul Valentin Băcanu, semnarea contractului de finanţare reprezintă concretizarea muncii depuse şi a banilor cheltuiţi pentru realizarea proiectului.Termenul de realizare a proiectului este de 37 de luni, ceea ce presupune că timp de 3 ani, centrul civic al oraşului va fi un şantier. A doua componentă a programului de dezvoltare urbană o reprezintă utilităţile la platforma pentru IMM-uri, contract semnat săptămâna trecută.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

11 comentarii

 1. Cat rahat poate sa haleasca PSD-ul asta e ceva de speriat. Proiectul l-a facut tot penalul de Constantinescu iar lucrearea o face penalul musoiu presupun.

 2. curata timpenie cu parcarea subterana. cind ma gindesc si la gara aia, citi bani se irosesc absolut stupid ! ca o taranca nespalata care doar se primeneste,iar ea nu are pe masa o ceapa macar.
  strazile din oras sunt facute toate praf, imi troncane masina ca o caruta,are bucsele facute praf de la gropi, apa e in continuare imputita, tintarii te devoreaza,dupa blocuri e iarba de un metru nu exista un veceu public normal, civilizat, orice colt mai dosit e full de cacati , circulatia prin oras e varza,smekeri+ idioti, nu exista niciun proiect economic care sa angajeze hoardele de someri. Ei vor doar sa pomadeasca in fata la ei la CJ si primarie,atat.
  Auzi petarda, ca au asteptat sa vina ponta ca sa dea drumu la treaba asta.
  Aici bani ori sunt furati ori sunt tocati prosteste !

 3. Cand am spus ca Stoica nu are nimic in cap am avut dreptate.El semneaza ca asa ii spune ciuperca.Iar subprefectul se scobeste in gura.Vai de prostii nostrii.

 4. Am mai comentat despre parcarea subterana si am fost impotriva ei din doua motive: 1- este inutila (romanii sunt tematori si cand isi lasa masinile la vedere, dar intr-un subteran, ba si pe bani!) si 2- bani aruncati in vant (investitia este foarte mare in timp, auzi la ei, trei ani – mi se pare exagerat acest termen, de fapt e cu schepsis, intr-o asa perioada au loc cel putin 3 rectificari ale devizelor si calculelor initiale, avantajat fiind cel ce castiga licitatia). Nu mai vorbesc de disconfortul creat de sapaturile din centrul orasului (noroi, praf, zgomot, etc) pentru 3 ani…

 5. Cu banii tocati la gara si la parcarea asta inutila, mai bine trageau un pod cu 4 benzi in continuarea Chimiei, peste Ialomita, pentru ca podul de la Bora a devenit cumplit de mic de cind s-au legat Galatiul-Braila de A2 via Slobozia.
  Carute din Bora, sute de tiruri pe zi si mai e si intersectia aia criminala cu Lidl.
  De ce nu fac nimic cu cap oamenii astia?

 6. @ cip
  lasa-ne tovarase Paros Radu cu podul tau si iesirea spre autostrada, e cea mai penibila investitie pentru Slobozia.

  ce se ignora total si in viitor e posibil sa creeze probleme :
  – zona din spatele Consiliului Judetean si pana la hotel Select a fost groapa de gunoi a orasului pana in jur de 1970-1971; aici era o groapa mare mlastinoasa in care se aruncau gunoaiele din oras (daca se putea numi oras la acea vreme). Pe acea portiune nu trebuie sa se construiasca nicio structura grea ! asta este si motivul pentru care a fost amenajat parc;
  – Episcopia s-a hazardat in a construi inca un etaj la vechiul hotel al PCR, sunt sanse mari ca la un cutremur sa cada acea cladire sau sa se incline;
  – blocurile de locuinte C1, C2 si C3 au o fundatie speciala direct pe pamant (sunt singurele din oras construite in acel mod) ;

  Atrag atentia marilor specialisti in proiectare si constructie ca e bine sa tina cont de aceast semnal si mai presus de asta sa efectueze expertize adevarate cu specialisti, ca de nu o sa fie o investitie la fel ca cea cu puturile forate pentru apa potabila !

  sa furati bine !

 7. George, stai linistit, ca nu va fi nicio lucrare timp de trei ani, doar in anul alegerilor 2016 astia o sa faca noroi, praf si zgomote, deci nu te ingrijora.

 8. AXINTE,sunt curios de ce e podul e cea mai penibila investitie?! Ai stat vreo data la o coloana de masini dupa o caruta pe pod? Sau dupa un tir stricat in rampa podului?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.