La Urziceni se premiază creativitatea

0

Foaierul Centrului Cultural al municipiului Urziceni va găzdui sambata, cu începere de la ora 11, pe cei mai talentaţi tineri scriitori şi poeţi din Ialomiţa. Faza finală şi festivitatea de premiere a concursului de creaţie literară ,,Dor fără saţiu’’ vor reuni la Urziceni, liceeni de la Slobozia, Feteşti şi Urziceni.

Ajuns la cea de-a optsprezecea ediţie, care reprezintă vârsta maturităţii, concursul are în palmares creaţii semnate de 53 de concurenţi, 23 dintre ei de la Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul’’ din Slobozia şi 18 de la Liceul Teoretic ,,Carol Întâiul’’ din Feteşti. Chiar dacă tinerii creatori de la Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil’’ din Urziceni sunt mai puţini decât la ediţiile precedente, organizatorii concursului apreciază că aceştia vor compensa prin calitatea lucrărilor trimise. De remarcat este faptul că mulţi dintre cei care au trimis lucrări în concurs au ales să participe la ambele secţiuni, poezie şi proză scurtă.

Tema discuţiei libere care va preceda şi anul acesta festivitatea de premiere a laureaţilor va fi ,,Eşti liber. Ce faci cu libertatea ta?’’. Directorul bibliotecii municipale, Alexandru Buleandră, se aşteaptă din nou la o participare activă la discuţie şi la o confruntare de idei, din care toţi cei prezenţi să aibă de câştigat.

Buleandră apreciază că ediţia 2009 va reprezenta un alt salt calitativ faţă de ediţia trecută şi e convins că proiectul demarat în 1992 mai are de dezvăluit multe tinere talente literare.

Din juriu va face parte şi de astă dată redactorul-şef al revistei ,,Helis’’, Gheorghe Dobre, alături de care au evaluat lucrările din concurs profesorii Lucia Ştefanovici şi Ion Văduva şi directorul Casei de Cultură, Nicolae Petrache.

Robert Viorel Dincă

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.