Lanurile de porumb sunt calamitate de seceta

0

Agricultorii ialomiteni au inceput sa taie porumbul pentru hrana la animale.  Cu exceptia culturilor irigate, situatia de calamitate s-a generalizat in tot judetul.
Clementina Tudor a stat de vorba cu localnici din Iazu, Grivita si Slobozia Noua  iar acum relateaza:
audio seceta 
Dupa doua luni de seceta in Baragan, pentru porumb nu se mai poate face nimic: se usuca de sus in jos iar bobul este vested, spune un grivitean care ne-a iesit in drum cu o caruta plina de coceni. La fel de uscate sunt si culturile din zona Iazu unde localnicii au intrat deja la cules….  Mai norocosi, cativa crescatori de animale au aflat ca langa Slobozia Noua, o societate agricola care a infiinta culturi semincere, taie pe randuri porumbul verde pentru a recolta apoi boabe pentru insamantare. Pentru agricultorii din Ialomita, 2008 este al doilea an de seceta si prefigureaza inca o iarna grea privind furajarea si cresterea animalelor.
Din acest motiv in judet se inregistreaza o scadere a numarului de animale, iar, in lipsa porumbului, cele mai afectate sunt efectivele de porcine. Daca pana anul trecut fiecare gospodar crestea cate 2-3 porci pentru Craciun, in vara  aceasta, in multe din gospodarii  nu gasesti nici macar o coada de purcel pe batatura.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.