LAPAR a refuzat întâlnirea cu ministrul agriculturii, Mihai Dumitru

1
Fermierii din Ialomiţa rămân ostili ministrului agriculturii şi se pregătesc pentru proteste de stradă. Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România a refuzat întâlnirea cu ministrul Mihai Dumitru, pe motiv că solicitările agricultorilor depăşesc competenţa ministerului agriculturii.
Preşedintele LAPAR, Nicolae Sitaru, spune că supărarea agricultorilor ţine de plata complementară la sprijinul pe suprafaţă pe care guvernul României refuză să o mai asigure în următorii trei ani.
Fără plata complementară a statului, fermierii din România rămăn doar cu subvenţia comunităţii europene, ceea ce reprezintă un sfert din sprijinul pe care îl primesc confraţii europeni, şi îi plasează pe poziţii necompetitive. Săptâmâna viitoare, peste 100 de fermieri din Ialomiţa vor picheta sediul Prefecturii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Adica supararea porneste de la realitataea ca subventia nu se mai da pentru suprafata, ci pentru productia obtinuta. Un post mai vechi spunea: ,,Se încearcă astfel şi eliminarea plăţilor către deţinătorii de terenuri care doar declară că înfiinţează culturi, fără a ajunge la recoltarea acestora.”

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.