Maria Petre: privatizarea sănătăţii a fost un eşec în multe state europene

4

Privatizarea sistemului de sănătate în formula propusă de Guvern s-a dovedit un eşec în mai multe state ale Uniunii Europene.
Şefa de cabinet a euro-deputatului Gigi Becali a explicat în emisiunea Agenda Publică de ce finanţarea unor servicii medicale private din fondul public al contribuţiilor sociale de sănătate este o măsură păguboasă pentru pacienţi. Maria Petre spune că aceleaşi încercări au dat greş în Marea Britanie: “state avansate in democratie, in capitalism, in economie de piata, in tot ce vreti dumneavoastra, au trecut prin experimentele astea. Noi nu ne uitam cu atentie ce li s-a intamplat si incercam sa copiem niste modele care nu mai tin. Madam Thathcher a facut aceleasi lucruri cu sanatatea din Marea Britanie si sa te fereasca Dumnezeu sa te lovesti la un genunchi si sa ai nevoie de o radiografie – cu toate asigurarile tale esti programat peste cateva luni. Despre asta vorbim, pentru ca a devenit important profitul si nu serviciul care trebuie oferit cetateanului”.
Pe lângă privatizarea serviciilor medicale de urgenţe, proiectul de lege privind reformarea sistemului de sănătate mai implică desfiinţarea caselor de sănătate şi introducerea în piaţă a unor societăţi private.
Clementian Tudor, www.radiocampus.ro

4 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.