Maria Petre raportor european

0

Taticii vor beneficia de aceleasi drepturi ca si mamicile, de a ramane in concediu de ingrijire copil, astfel incat bebelusii sa se bucure imediat dupa nastere de prezenta ambilor parinti. Masura este o noutate absoluta, discutata in parlamentul european pentru cresterea natalitatii.
In cadrul comisiei  pentru egalitatea de sanse se cauta masuri pentru imbunatatirea securitatii si a sanatatii la locul de munca in cazul lucratoarelor gravide, care au nascut de curand sau care alapteaza. Maria Petre a precizat ca in Romania drepturile de maternitate sunt mai multe decat in celelelte state membre iar in conditiile unei scaderi demografice accentuate, parlamentul european trebuie sa-si asume cheltuieli in plus.
Maria Petre va fi raportorul din umbra in comisia pentru drepturile femeii si egalitatea de sanse pentru echilibrarea masurilor de incurajare a natalitatii si a solicitat statelor membre sa utilizeze instrumentele financiare comunitare in domeniul politicii comune de imigratie si sa includa in pachetul de sustinere si invatarea limbii. 

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj