Maria Petre raportor european

0

Taticii vor beneficia de aceleasi drepturi ca si mamicile, de a ramane in concediu de ingrijire copil, astfel incat bebelusii sa se bucure imediat dupa nastere de prezenta ambilor parinti. Masura este o noutate absoluta, discutata in parlamentul european pentru cresterea natalitatii.
In cadrul comisiei  pentru egalitatea de sanse se cauta masuri pentru imbunatatirea securitatii si a sanatatii la locul de munca in cazul lucratoarelor gravide, care au nascut de curand sau care alapteaza. Maria Petre a precizat ca in Romania drepturile de maternitate sunt mai multe decat in celelelte state membre iar in conditiile unei scaderi demografice accentuate, parlamentul european trebuie sa-si asume cheltuieli in plus.
Maria Petre va fi raportorul din umbra in comisia pentru drepturile femeii si egalitatea de sanse pentru echilibrarea masurilor de incurajare a natalitatii si a solicitat statelor membre sa utilizeze instrumentele financiare comunitare in domeniul politicii comune de imigratie si sa includa in pachetul de sustinere si invatarea limbii. 

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.