Mircea Dinescu, Zaivadoc de Slobozia

3


Mircea Dinescu şi-a prezentat aseară la Slobozia ,,femeile din secolul trecut“ şi, spre deliciul audienţei, a cântat câteva din poeziile editate şi pe un CD audio.
În amuzamentul general, Mircea Dinescu a povestit cum la lansarea de la Bucureşti, în timp ce se difuzau piesele de pe CD, cineva a întrebat dacă interpretul este Zavaidoc. Poetul a mărturisit că a fost flatat de această confuzie, mai ales că până acum, nimeni nu l-a comparat cu Eminescu. La fiecare din textele recitate sau cântate, Mircea Dinescu a rememorat firul epic al construcţiei lirice.
Mircea Dinescu a primit din partea primarului Medalia Sloboziei dar a refuzat propunerea ca noua casa de cultură să-i poarte numele, atâta timp cât este în viaţă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Mircea a venit intr-o toamna odata cu ciulinii si a plecat alegand cu ciulinii istratieni. Intre timp, noi, cei ramasi, am facut tot posibilul sa-L facem pe Mircea sa se departeze si mai mult de locul copilariei. Esti al nostru, al ialomitenilor, in toata expansivitatea Ta. BUN VENIT PE ACASA!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.