Moaştele Sfântului Ioan la Urziceni

0

geeegeg

Tradiţia aducerii de sfinte moaşte continuă, la Urziceni.
Pentru al şaptelea an consecutiv, credincioşii creştin ortodocşi vor avea prilejul de a se ruga pentru sănătate şi belşug, de astă dată la moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur, aduse spre închinare de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.
Evenimentul religios debutează mâine după amiază şi marchează anul omagial dedicat de Patriarhia Română Sfântului Ioan Gură de Aur. Prezenţa sfintelor relicve la Catedrala din Urziceni este cu atât mai încărcată de semnificaţii, cu cât, după cum mărturiseşte părintele protopop Bogdan Ionuţ Stancu, Sfănta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur reprezintă centrul cultului divin ortodox.
Seria de evenimente religioase de la Urziceni se desfăşoară cu binecuvântarea Episcopului Sloboziei şi Călăraşilor, Presfinţitul Părinte Vincenţiu, care va oficia duminică dimineaţă Sfânta Liturghie în Catedrala ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena’’.
Alaiul de credincioşi care vor întâmpina Sfintele moaşte va pleca mâine în jurul orei 17.00 de la Monumentul Eroilor din centrul vechi al oraşului. Cu această ocazie vor fi scoase în procesiune şi moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul care, din 2013, se găsesc în permanenţă în Catedrala din Urziceni.
Robert Viorel Dinca, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.