Modificări la înregistrarea de TVA

0

tvaÎncepând de luna aceasta s-au modificat criteriile care determină înregistrarea societăţilor comerciale în scopuri de TVA.  
Administraţia Judeţeana a Finanţelor Publice înştiinţează contribuabilii că, de la 1 februarie 2015, a intrat în vigoare un nou ordin care stabileşte criteriile în baza cărora se înregistrează societăţile comerciale în scopuri de TVA printr-o declaraţie din care să rezulte atingerea sau depăşirea plafonului de 220.000 lei. 
În această situaţie, societatea trebuie să depună la organele fiscale competente cererea de înregistrare în scopuri de TVA în aceeaşi zi cu depunerea, la oficiul registrului comerţului, a cererii de înmatriculare a societăţii.
Solicitarea înregistrării în scopuri de TVA ulterior înmatriculării societăţii se face când cifra de afaceri realizată în cursul unui an calendaristic este inferioară plafonului de scutire de 220.000 de lei, reprezentanţii societăţii optează pentru aplicarea regimului normal de taxă şi vor depune la organele fiscale competente declaraţia de menţiuni. 
Persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de TVA vor depune la organul fiscal competent declaraţia pe propria răspundere pentru evaluarea intenţiei şi a capacităţii de a desfăşura activităţi economice care implică operaţiuni din sfera TVA.    
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.