Mormintele indienilor din cimitirul eroilor – renovate

0

_DSC5956

Pietrele funerare ale ostaşilor indieni îngropaţi în Cimitirul Eroilor din Slobozia sunt renovate de Ambasada Angliei la Bucureşti.
Lucrările au fost contractate de o firmă din Grecia şi sunt realizate de o societate locală de profil: 
audio Paros RADU 1
De asemenea, Ambasada Franţei la Bucureşti s-a ocupat de amenajarea mormintelor eroilor algerieni, iar în urmă cu câţiva ani au fost înlocuite monumentele soldaţilor turci, după ce în mare parte fuseseră vandalizate. Culmea, cele mai nearanjate au rămas crucile eroilor români morţi în primul război mondial:
audio Paros RADU 2
Pe lângă zecile de morminte ale soldaţilor turci, indieni, algerieni şi români, în Cimitirul Eroilor din Slobozia sunt şi câteva monumente ridicate pentru a se semnala locurile unde au fost îngropaţi mai mulţi ostaşi necunoscuţi. Cimitirul Eroilor se află înscris într-un circuit internaţional şi periodic sunt străini care poposesc la Slobozia pentru a-l vizita. Curios este că, dacă înainte de 89 mai mulţi şcolari au fost făcuţi aici pionieri, ca semn de apreciere pentru jertfa înaintaşilor, acum cadrele didactice au mai puţină înclinaţie spre valorificarea didactică a trecutului.             
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.