Muncă de Sisif la Poliţia Rutieră

1

In ciuda acţiunilor de prevenire, rata accidentelor nu cunoaşte o scădere semnificativă comparativ cu anii trecuţi.
Viteza continuă să fie principala cauză care bagă oameni în mormânt sau îi mutilează pentru toată viaţa.
Adjunctul poliţiei judeţene, comisarul – şef CĂLIN MĂNDICA spune că şoferii înţeleg doar pe moment riscurile la care se expun, după care, la plecarea echipajului de poliţie, se calcă din nou acceleraţia nebuneşte.
Până în prezent au fost identificate 18 zone de risc pe drumurile din Ialomiţa, cap de listă fiind Sineşti-Moviliţa-Coşereni.
În zona Slobozia segmentele de drum cu potenţial de risc şi unde s-au înregistrat accidente sunt Ciochina, Andrăşeşti, Misleanu, Perieţi, dar şi Varianta Slobozia, Bucu, Ograda, Ţăndărei.
Acţiunile poliţiei rutiere au implicat şi alţi factori din domeniu, ARR şi Registrul Auto Român, însă numărul lucrătorilor poliţiei rutiere este redus pentru acoperirea tuturor proiectelor.

Elena Marin

1 comentariu

  1. prin analogie, politia fiind parintii iar soferii copiii ce trebuie educati pot spune ca avem niste parinti usuratici si nepasatori. de ce sunt soferii romani atat de marlani, incalcand absolut toate regulile fara frica? de la bogatani pana la saraci, nu e nicio diferenta tocmai pentru ca politia nu a fost capabila 18 ani sa insufle respect si frica. sa fie prezenta absolut tot timpul pe strada si sa amendeze fara exceptie fiecare abatere, nu sa ne obisnuiasca cu spaga si ‘n-are nimica’. in occident nu e asa.
    mi-e sila cand vad politia vaicarindu-se ca face eforturi sa reduca carnagiul cand eu in realitate vad cu ochii mei cat de incompententi si netransparenti sunt, cat de nepasatori, incalcandu-se sub ochii lor majoritatea regulilor si luand masuri doar in minimul necesar raportului zilnic sau daca apare vreo tv in preajma.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.