Noaptea de Înviere la Slobozia

0

Catedrală, Mânăstirea Sfinţii Voievozi, Bisericuţa de Lemn

Sărbătoarea Paştelui este evenimentul religios care aduce la biserică cei mai mulţi enoriaşi. Indiferent de vârstă, tradiţia de a lua lumină şi pască, este respectată în fiecare casă de creştin. Pentru prima dată în noaptea de Înviere, la Catedrala din Slobozia, slujba religioasă a fost ţinută de Preasfinţitul Vincenţiu.
Fără excepţie,  în noaptea de Înviere, în tot judeţul,  bisericile au fost pline de lume. La biserica catolică din Slobozia, slujba a început la ora 10 seara iar printre credincioşii catolici care au asistat la întreaga ceremonie s-au numărat şi copii de numai un an.
La Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, prima parte a slujbei religioase s-a ţintut afară, iar cântările din incinta mănăstirii au legat într-un glas de slavă, cerul şi pământul.Sărbătoarea Paştelui ţine trei zile iar până la Înălţare, creştinii se salută cu Hristos a Înviat şi răspund cu Adevărat a Înviat.  La 40 de zile de la Paşti se vopsesc din nou ouă roşii iar cei mai evlavioşi dintrte credincioşi folosesc ca formă de salut, Hristos s-a Înălţat.
Clementina Tudor, Radio Campus

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.