Noi metode de înşelăciune circulă în judeţ

1

metoda colet

Poliţiştii ialomiţeni atenţionează că o nouă metodă de înşelăciune circulă în judeţ.
După ce au înşelat zeci de cetăţeni, prin telefon, pretinzând a fi o rudă care are nevoie de bani într-un impas, escrocii aplică acum metoda “Coletul”, pentru a păcăli persoanele vulnerabile, în special bătrânii.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Andreea Loghin, explică metoda de înşelăciune prin intermediul căreia potenţialele victime sunt abordate pe stradă sau la domiciliu:
audio Andreea LOGHIN
La nivelul judeţului, până în prezent, două persoane au fost reţinute de către poliţişti după ce victimele au reţinut chipurile infractorilor şi i-au putut descrie.
Autorităţile în domeniu recomandă ca orice aşa-zis colet primit să fie mai întâi verificat la sursa invocată şi eventual deschis în prezenţa celui care pretinde bani pentru transport.

Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Sunt la curent cu situatia asta. Nu stiu daca sa ma bucure asta sau nu, dar deja au ajuns la mine 3 cazuri diferite, in care a fost implicat un autoturism de teren, geamuri fumurii, culoare inchisa, IL ?? SES. Si evident, am fost sunata sa se verifice daca am vreo legatura. Desi nu am, sunt curioasa cand o sa isi faca treaba Politia Romana, Siguranta si mai ales Incredere si o sa ii depisteze pe escroci?! Nu de alta, dar poveste e de ordinul lunilor. Si vorba aia, prosti, da’ multi!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.