Nu avem vaccin contra gripei porcine

0

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa fac apel la elevi, părinţi şi profesori să respecte măsurile de prevenire a contactării virusului gripei noi.

Pentru că virusul se transmite de la om la om, atât pe cale aeriană prin vorbit, strănut, tuse, cât şi prin contactul direct cu bolnavul sau diferitele obiecte personale ale acestuia, contaminate cu secreţiile sale nazofaringiene, pentru a se evita îmbolnăvirea se recomandă respectarea următoarelor măsuri: nasul şi gura vor fi acoperite cu batista personală, în timpul strănutului sau al tuşitului. Batistele personale nu se împrumută. Contactul mâinilor cu ochii sau cu gura, obligatoriu se face doar după ce acestea au fost spălate cu apă şi săpun.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, Corneliu PANĂ, spune că de maximă importanţă este izolarea cazurilor şi a contacţilor acestora. Cetăţenii sunt sfătuiţi să evite aglomeraţiile şi contactul apropiat cu persoane care prezintă semne clinice evidente de afecţiuni acute respiratorii, febră, tuse, strănut şi ochii congestionaţi.

Cea mai importantă măsură de răspândire a gripei porcine este că persoanele care prezintă simptome asemănătoare gripei se vor izola de restul familiei şi se vor prezenta la medicul de familie, pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.