O comună din Ialomiţa declară război Americii

5

Comunitatea din Mihail Kogălniceanu reacţionează la terfelirea imnului naţional al Românie într-o emisiune televizată în SUA.
Oamenii s-au revoltat că un artist a interpretat Deşteaptă-te Române cu trompeta …infipta in fund, iar în semn de protest, un localnic a decupat steagul americii si l-a asezat pe colacul de la WC. Primarul Alexandru DINU spune că după vizionarea momentului în care imnul nostru a fost batjocorit, locuitorii comunei au ieşit supăraţi pe străzi şi aşteaptă indignaţi o reacţie din partea statului român.
Edilul de la Mihail Kogălniceanu face apel la istorie şi apreciază că al doilea război mondial a pornit de la mai puţin decât ofensa adusă într-o emisiune de divertisment poporului român: “vreau sa va reamintesc ca primul razboi mondial a inceput cu un atentat la sarajevo, cand un zapacit l-a impuscat pe un print. Acel print nu stiu daca era reprezentantul statului respectiv, si totusi a inceput un razboi. Umilinta este mai mare acum, cand imnul national al unui popor este terfelit, probabil de un tembel, si ar trebui fortata nota cu orice risc, chiar sa intrerupem relatiile cu statele unite ale americii. Si cu ei, si fara ei, o ducem tot la fel, dar demnitatea si orgoliul nostru sunt mai mari decat o relatie comerciala sau orice slugarnicie la adresa americii”.
Primarul Dinu intenţionează să contacteze un avocat care să semnaleze instituţiilor internaţionale atentatul prin defăimare a simbolurilor naţionale ale statului român.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. Felicitari d-lui Primar. Daca gandea si ministrul de externe macar pe jumatea ialomiteanului nostru nu ne mai calcau toti in picioare…:)

  2. Asemenea gesturi descalifică deopotriva pe autor si publicul pe care acesta îl vizează. Nu trebuie să ne supărăm prea tare. Publicul american este cel care a înghițit minciuna cu atacul terorist asupra turnurilor gemene. Si alte minciuni. Am înghițit si noi multe minciuni, dar ne-am desteptat de fiecare dată. La asa public – cel american, așa spectacol.

  3. Pai da… ei ne-au omorat un om… pe tipul de la Compact… l-au scos pe criminat din tara sub imunitate diplomatica.
    Acu a fost omorat si unu de-al lor la noi au trimis FBI-ul sa cerceteze (si noi le-am dat voie).
    In locul guvernului ii puneam sa astepte la vama.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.