Paza buna trece primejdia rea

0

Fiecare caz de viroză respiratorie care apare în colectivităţi este înregistrat de cabinetul medical al instituţiei de învăţământ şi raportat în cel mult 24 de ore la primărie şi SANEPID.

După weekendul prelungit cu o zi de greva generală din învăţământ, în toate grădiniţele, şcolile şi liceele din Slobozia, la prima oră de cursuri s-au notat absenţii din cauză de boală şi s-a verificat starea de sănătate a elevilor.

Deocamdată, frecvenţa afecţiunilor respiratorii este redusă şi se încadrează în cazuistica de toamnă. Fiecare şcoală înregistrează însă până la 5 cazuri de elevi răciţi într-o zi. Conform prevederilor în vigoare, copiii sunt trimişi la medicul de familie şi ţinuţi acasă timp de trei zile. La Liceul de Artă din Slobozia, în schimbul de dimineaţă au fost înregistrate cazurile a două eleve de clasa a XII-a, cu semne vizibile de viroze respiratorii. Asistentul medical al unităţii, Graţiela Anghel, spune că, în toate cazurile, principala recomandare este prezentarea la medicul de famile şi repaosul la domiciliu.

La şcoala numărul 2 din Slobozia, în prima zi după weekendul prelungit de greva profesorilor, cabinetul medical şcolar a înregistrat 4 elevi cu semnele obişnuite ale afecţiunilor respiratorii. Pentru cadrele medicale, situaţia este mai mult decât obişnuită pentru sezonul de toamnă.

Mai relaxată este atmosfera şi la Colegiul Naţional Mihai Viteazul. La  o săptămână de la închiderea focarului de gripă nouă, panica din rândul elevilor s-a diminuat. Clasa a XI-a F este la şcoală şi va recupera orele pierdute prin izolarea la domiciliu. Directorul colegiului, Paul Frâncu, spune că totul a intrat în normal, dar că rămân în gardă până la sfârşitul lunii martie.

Conform normelor epidemice, într-o unitate şcolară se iau măsuri speciale în momentul în care 10% din populaţia şcolară este afectată de afecţiuni respiratorii, fie ele şi de sezon.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.