Pelerinaj la moaşte

0

Sute de credincioşi s-au închinat zilele acestea la Moaştele Sfântului Grigorie Teologul, aduse la Mânăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, la hramul de primăvară al celui mai vechi lăcaş de cult din Eparhie.
Moaştele Sfântului Grigorie Teologul au fost aduse din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, într-o tradiţie nouă a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, de a forma deprinderea unor pelerinaje la Mănăstirea Sfinţii Voievozi.
În vârstă de 91 de ani, Sterian Stănescu a mers să se roage la Sfintele Moaşte, susţinându-se în două cârje. Bătrânul este veteran de război, are 10 operaţii şi este neclintit în credinţa sa.
Ierarhul Grigorie Teologul a fost prieten cu Sfântul Vasile cel Mare şi împreună au lucrat la alcătuirea primei Filocalii. În anul 370, Sfântul Vasile cel Mare a fost ales Arhiepiscop al Cezareei, iar doi ani mai târziu, Sfântul Grigorie a fost ales Episcop de Nazianz. La data de 27 noiembrie 380, a fost instalat ca Patriarh al Constantinopolului, iar 3 ani mai târziu s-a retras la casa natală, dedicându-se scrisului.
Sfintele lui Moaşte se află la Mănăstirea Slatina din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, dăruite de ctitorul mănăstirii, Voievodul Alexandru Lăpuşneanu. La Slobozia, Moaştele Sfântului Grigorie Teologul mai rămân până marti dimineaţă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.