Pensionarii la control

0
Inspectorii Casei Judeţene de Pensii îi verifică pe ialomiţenii pensionaţi pe caz de boală pentru a elucida dacă starea lor de sănătate este precară şi merită să primească un ajutor bănesc din partea statului. Decizia Ministerului Muncii este în vigoare de la 1 iulie şi se justificată prin numărul mare de persoane pensionate pe caz de boală dar care au fost depistate muncind în străinătate.
În Ialomiţa figurează 13.000 de beneficiari de pensie de invaliditate, dintre care circa  3.700 sunt nerevizuibili. Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Ialomiţa, Daniel Voicu, a precizat pentru Radio Campus că măsura de control îi vizează în special pe cei care încasează pensia de invaliditate pe card.
În cazul în care pensionarii nu vor fi găsiţi acasă vor fi citaţi pentru a se prezenta la control, iar dacă pensia nu este definitivă, aceştia vor fi reevaluaţi de o comisie medicală a Casei de Pensii Ialomiţa. Scopul principal al verificărilor este identificarea persoanelor apte de muncă.
La începutul lunii, 14 ialomiţeni pensionaţi pe caz de boală au fost chemaţi la revizuire iar în cazul unei persoane a fost luată măsura sistării pensiei de invaliditate. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii estimează că în Ialomiţa, verificările în teren vor dura până la sfârşitul lunii septembrie.
Aurelia Ifrim, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.