Peste şase sute de lucrări de la bacalaureat vor fi recorectate în Ialomiţa în mai puţin de o săptămână

4

foto: Florin Floreanu

Absolvenţii nemulţumiţi de notele obţinute sau care încearcă să obţină media minimă 6 pentru a promova examenul maturităţii au depus ieri contestaţii, urmând ca acestea să fie rezolvate de o comisie de la Buzău.
Inspectorul general şcolar, Otilia Dumitru, precizează că un număr mare de elevi au contestat rezultatele de la limba română şi matematică: “649 de contestatii, cele mai multe la limba si literatura romana, matematica si biologie. Sunt doua situatii diferite: fie ca nu le iesea media 6, fie aveau la doua discipline 6, 7 sau 8, si una dintre probe era picata cu 4 si ceva”.
În urma re-corectării lucrărilor, absolvenţii au nevoie de minim 50 de sutimi pentru ca nota să le fie modificată, însă aceştia se pot alege şi cu o notă mai mică decât cea iniţială.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. Pai sa recorecteze si pe cele ale elevilor ale caror mame sunt inspectoare si abia au luat 5 pe la simulari si acum s-au trezit cu 9 la bac , exemplific cu Mihalache la Slobozia si Toma de la Tandarei , sa vedem cum aceste odrasle s-au desteptat peste noapte , dupa ce 4 ani ii stim ce elevi mediocri au fost. Sa ne spuna macar ziaristii , ce pot afla despre aceste cazuri de la colegii de clasa ai odraslelor, ca tovarasa Otilica sigur pastreaza secretul.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.