Plan evaluare riscuri Ialomita

0

Cel mai mare risc pentru populatia judetului Ialomita il constituie cutremurele de pamant.  Un plan de evaluare a riscurilor la nivelul judetului Ialomita arata ca in perioada 1999-2011 exista probabilitatea de  90% ca in regiunea seismica Vrancea  sa se producă un seism cu magnitudinea maxima de cel putin 7,5 grade pe scara Richter. 

Conform analizei de risc seismic, se apreciaza ca efectele cele mai puternice vor fi pe directia Nord-Sud, Focsani-Slobozia.
Cand au dezbatut si aprobat planul de analiza si acoperire a riscurilor identificate la nivelul judetului Ialomita, consilierii judeteni au luat in calcul numai riscul de inundatii.

Consilierul judetean PSD Ion Dumitrescu, a atras atentia colegilor ca metodologia stufoasa nu ajuta foarte mult in situatii cu adevarat de urgenta.
De precizat ca la Slobozia sunt identificate ca vulnerabile la cutremur 28 de blocuri, la Urziceni 6 blocuri de locuit, la Fetesti 9 iar la Tăndărei 8 imobile.
Printre consecintele cele mai mari ale unui cutremur se numara avariile la barajul de la Dridu, Expur Urziceni, Amonil Slobozia si Ultex Tandarei. Se estimeaza ca populatia afectata in Ialomita in urma unui cutremur in Vrancea se ridica la circa 200 de mii de persoane.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.