Podul de la Ciochina a fost redeschis

2

Obiectivul face parte din proiectul de consolidare şi modernizare a drumului judeţean Ciochina-Orezu-Raşi, început în urmă cu doi ani.
Termenul de finalizare a lucrărilor este la sfârşitul acestei luni, iar redeschiderea podului, oarecum în avans, răspunde unei cerinţe locale. Locuitorii din Ciochina au terenurile agricole peste râul Ialomiţa, iar deplasarea lor de pe un mal pe altul era imposibilă cu un mijloc de transport, şi extrem de anevoioasă pe jos, prin albia râului.
Preşedintele CJI, Silvian Ciupercă, a precizat că valoarea totală a investiţiei depăşeşte 200 de miliarde de lei vechi, din care 40 de miliarde a costat reconstrucţia podului.
Lucrările au fost făcute cu fonduri europene nerambursabile, accesate prin Agenţia de Dezvoltare Sud Muntenia. Un proiect similar se desfăşoară în continuarea Drumului Judeţean 201 B pe teritoriul judeţului Călăraşi, unde de mai multe luni lucrările trenează. În opinia consilierului judeţean Nicolae Sitaru, finalizarea proiectului în Ialomiţa, fără un corespondent în Călăraşi rezolvă doar pe jumătate calea de acces spre autostradă prin Lehliu.
Podul de la Ciochina are 148 de metri iar constructorul a garantat lucrările pentru 50 de ani.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Risca cineva un raspuns estimativ??? Asfalt Ciochina-Lehliu…?? Poate dupa Romania, tara lu’ opt regiuni… Cine stie. Bine macar ca se pot duce copii la scoala fara sa mai ocoleasca atata drum. In rest…. treaba facuta pe jumatate. Romaneste…..

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.