Poliţişti de la rutieră cercetaţi de colegii de la anticorupţie

0

_DSC0538

Năravul din fire n-are lecuire: 3 poliţişti din Ţăndărei sunt cercetaţi pentru corupţie şi fals intelectual, infracţiuni comise anul trecut.
În această dimineaţă s-au dispus 7 percheziţii domiciliare în Ialomiţa, printre care una la sediul Poliţiei Orăşeneşti din Ţăndărei. 
Procurorii au emis mandate de aducere pentru 3 lucrători de poliţie, dar şi alte persoane care vor fi aduse la Parchetul Judeţean pentru audieri.
Ancheta se derulează cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Serviciului Român de Informaţii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

UPDATE:

COMUNICAT
Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:
–  CLINCIU COSTIN ROVILIAN,  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită – cinci infracţiuni, fals intelectual – cinci infracţiuni şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţii obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale;
– OLTEANU DANIEL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii luare de mită, fals intelectual şi  abuz în serviciu;
– MIHALE LAURENŢIU DAN,  sub aspectul săvârşirii infracţiunii luare de mită
În cauză există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2014, inculpaţii, lucrători de poliţie în cadrul Poliţiei oraş Ţăndărei, au pretins şi primit mai multe sume de bani şi alte foloase materiale de la conducătorii auto pe care i-au oprit în trafic pentru a nu le aplica acestora sancţiuni contravenţionale pentru abaterile săvârşite.
De asemenea, în cursul anului 2014, inculpaţii Clinciu Costin Rovilian şi Olteanu Daniel în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au completat în fals mai multe procese-verbale de contravenţie, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, un exemplar al procesului verbal fiind distrus ulterior de aceştia, fără a fi comunicat persoanelor sancţionate.
În cursul lunii noiembrie 2013, inculpatul Olteanu Daniel şi-a exercitat necorespunzător atribuţiunile de serviciu şi nu a întocmit dosar de cercetare penală pentru a stabili împrejurările în care s-a produs vătămarea corporală a unei persoane, prin activitatea sa producându-se o vătămare a interelor legale ale acesteia.
În cursul anului 2014, inculpatul Clinciu Costin Rovilian s-a prezentat la mai multe licitaţii publice, în calitate de reprezentant legal al SC UAM SRL şi a încheiat mai multe documente de achiziţie a unor autovehicule, acte incompatibile cu funcţia deţinută.
Faţă de inculpaţii Clinciu Costin Rovilian şi Olteanu Daniel s-a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, iar faţă de inculpatul Mihale Laurenţiu Dan s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 
Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa şi Serviciului Român de Informaţii.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.