Prefectul judeţului a cerut demiterea conducerii Directiei Sanitar Veterinare Ialomita

17

Madălin Teculescu a declarat într-o conferinţă de presă că măsura a fost luată după ce s-a constatat în teren că toate centrele de achiziţie lapte din centrul si estul judetului functionează în condiţii necorespunzatoare, insalubre.
Prefectul Teculescu a mai spus că în urma unor verificări s-a dispus închiderea unităţilor de colectare a laptelui, iar la recontrolul acestora, s-a constatat că în spatele uşilor închise, activităţile se derulau în mod obişnuit. Concret, directorului Mihai Puia i se impută lipsa de profesionalism a angajaţilor instituţiei.
Mihai Puia a revenit la conducerea Directiei Sanitar Veterinare Ialomiţa în urma unei decizii a instanţei de judecată, şi l-a dat la o parte din fotoliul de director pe medicul veterinar Vasile Şincan, numit în funcţie de PDL.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

17 comentarii

 1. puia e incompatibil are actiuni la aria cons din 2000 si nu adeclarat deoare ce firma era in dambovita si a fost mutata in ialomita cand nu a mai fost director ,aceasta firma are obiect de activitate hoteluri .

 2. Colegiul Medicilor Veterinari – funcţionează în baza Legii nr. 160/1998 . .La nivelul judetului Ialomita Colegiul Medicilor Veterinari numara peste 150 de membrii activi , organizati conform legii si functionar publici.
  Avand in vedere, comunicatul de presa aparut in data de 03 iunie 2011 in presa din judetul Ialomita cu privire la activitatea medicilor veterinari din judet, Colegiul Medicilor Veterinari din Romania – Consiliul Judetean Ialomita – colegiu profesional care reprezintă interesele şi apără drepturile profesionale ale membrilor săi, medici veterinari, formuleaza :
  Cu privire la afirmatia „lipsa de profesionalism a angajaţilor instituţiei” ne ridicam intrebarea cine sau care este persoana care poate cantari profesionalismul medicilor veterinari , functionari publici, membri cu drepturi depline in Colegiul Medicilor Veterinari.In cadrul Colegiului Medicilor Veterinari – Consiliul Judetean Ialomita functioneaza Comisia de deontologie si disciplina , a carei componenta a fost votata in cadrul Adunarii Generale, singura in masura sa judece profesionalismul membrilor.
  Deasemenea va facem precizarea ca in urma nenumaratelor vizite F.V.O. in judetul Ialomita , de catre organe europene competente aprecierile acestora vis a vis de activitatea intregului sector veterinar din judetul Ialomita au fost foarte bune.
  Prin afirmatiile nefondate si tendentioase se aduc atingeri grave profesiei de medic veterinar si membrilor sai.
  Mai mult decat atat , avand in vedere specificul activitatii desfasurate , respectiv contactul permanent cu agentii economici si persoane fizice ce desfasoara activitati in domeniul sanitar veterinar se pot creea disfunctionalitati in desfasurarea optima a colaborarii.
  Colegiul Medicilor Veterinari din judetul Ialomita- ca formă de organizare autonomă, non-guvernamentală, apolitică şi non-profit isi exprima totala indignare fata de afirmatiile nesustinute din comunicatul de presa si sprijinul fata de membrii sai in orice actiune in care se aduce atingere profesiei.

  COLEGIUL MEDICILOR VETERINARI
  CONSILIUL JUDETEAN IALOMITA

  PRESEDINTE
  DR.MOCIONIU ADRIAN

 3. Pt Dr. Adrian Mocioniu

  Cam searbad comunicatul ce-l semnati! De fapt este o luare de pozitie fata de un comunicat al Prefecturii sau al prefectului, cu subiect si predicat, adica spune in clar ce se imputa DSV-ului, directorului acestei institutii si medicilor din subordine. Asa ca intrebarea (retorica, zic eu) “ne ridicam intrebarea cine sau care este persoana care poate cantari profesionalismul medicilor veterinari , functionari publici, membri cu drepturi depline in Colegiul Medicilor Veterinari”, este pusa degeaba, fiindca prefectul nu se ascunde, chiar el este cel care face remarca. Iar daca in cazul expus de dumnealui, sa zicem ca are dreptate, atunci, d-le doctor, ati cam dat-o-n bara! Fiindca, pana la proba contrarie, faptele expuse ii dau dreptate prefectului. Observ ca in comunicatul dv. nu il contraziceti, nu infirmati ce spune, nu argumentati ca nu ar avea dreptate. Sunteti suparat doar ca v-a ranit amorul propriu, ca v-a atacat “profesionalismul”!! Oricine greseste, chiar si un “profesionist”, dar e mare lucru sa recunosti! Nu spuneti nimic despre problema concreta, nimic despre… hai sa-i zic “atitudinea” unor medici veterinari (ca sa nu zic si eu “profesionalism”) care au ignorat conditiile in care se desfasura o activitate anume si de de care raspundeau.

  Eu nu stiu in ce consta munca dv., nu pot sa-mi dau cu parerea despre cat de grea, cat de stresanta, cat de acaparanta este, dar stiu un lucru, ca medicii veterinari sunt o clasa de intelectuali de elita, si prin aceasta prisma, greselile gramaticale din comunicat (in special virgule puse aiurea) va cam descalifica. Asta a propos de profesionalismul invocat…

 4. in tot acest scandal se omite un singur lucru :unitatea respectiva era inchisa temporar deci teoretic nu trebuia sa lucreze.medicii veterinari nu pot sta sa pazeasca fiecare unitate din judet pentru ca nu sunt paznici.ce trebuiau sa faca?probabil schimburi de 12 cu 24 la usa unitatii respective si la prima miscare sunat prefectul .atunci era profesionalism? mi se pare incorect ca acuzele d-lui prefect sa fie directionate asupra tuturor angajatilor ,pentru ca prin DSV trebuie sa existe si ceva membri pdl si cred ca acestia sunt sigur profesionisti.

 5. @George, ce-ai dracu suntem la virgule… daca intru in textu’ ala al tau, varza te fac, iti retrag cetatenia romana… hai sa nu fim bulangii mai mult decat trebuie

 6. dl dr mocioniu este fiul fostului vice psd a fost numit de psd director adj la dsv prin aripa dep. neacsu in defavoarea dr barbuli un profesionist in comparatie cu puia si mocioniu si ceilalti dar a dat o amenda la estrela care a falimentat a lui neacsu deputatul care are vila in delta cu razvan ciocolata pe care se cearta,si vreau sa demonstreze mocioniu ferma pe care o are la amara si cat a furat cu psd altfel tot ot scria pe el si ce spune dr moldoveanu ca in inventarul dl. la ciulnita avea un trichineloscop in valoare de 1,2 miliarde ,o sa raspunda la dna impreuna cu prietena vali cu care are o idila mai nou sunt in acelasi birou atentie dna moldoveanu ,fiti mai prudenta

 7. pai sincan vasile care are mai multe idile si cu dna vali, cu dna florea, cu dna moise cum este. dar el e pdl si are voie

 8. avem niste informatii cum ca au fost anulate unele amenzi si unde au fost totusi aplicate au vicii de procedura si au fost pirdute in instanta .

 9. bai sincane, poti sa te dai peste cap cu toata sleahta ta de adunaturi. nu ai ma baiete ce sa faci, doar vorbele si rautatea de tine; nu te mai zbate ca iti trece tineretea si e pacat de tine; povesteste tu la toata lumea cum ai dat secretara la o parte cat ai venit director si ti-ai luat una tinerica; si altele si altele……; mai baiatule mai trebuie sa inveti……………….carteeeeeeeeeeeeeeeeeee……………si nu alte prostii. Sa stii si tu si toti ai tai ca profesionalismul, munca cinstita, devotamentul fata de un lucru si ce este mai important omenia si adevarul sunt cele mai importante si vor triumfa INTODEAUNA. Iar rautatile gratuite se platesc. La fel INTODEAUNA. Si cum stiu ca te gandesti la plata cum esti tu obisnuit, te corectez: vor fi platite in fata lui Dumnezeu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.