Preoţii Pandelică au fost caterisiţi

0

Consistoriul Eparhial Bisericesc a decis răspopirea părinţilor Ovidiu Casian Pandelică de la Reviga şi Gheorghe Pandelică de la Mircea cel Bătrân, tată şi fiu, pentru încălcarea statutului şi nesupunerea la ascultările primite. Caterisirea presupune oprirea de la săvârşirea celor sfinte, iar actele liturgice săvârşite de domnii Pandelică, chiar dacă poartă reverenda pe care nu mai sunt în drept să o poarte, sunt lovite de nulitate.
Biroul de presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor atrage atenţia că Sfintele Taine: Botezul, Mirungerea, Împărtăşania, Spovedania, Maslul, Căsătoria, cât şi sfinţirea caselor, mergerea cu Crăciunul şi Boboteaza, înmormântările, rugăciunile pentru cei morţi şi celelalte acte sfinţitoare săvârşite în Biserica Ortodoxă, săvârşite de foştii preoţi, nu sunt bine primite înaintea lui Dumnezeu, ci devin blestem şi judecată spre osândă veşnică pentru toţi credincioşii care le primesc, deoarece se fac împreună părtaşi la nelegiuire, neascultare şi schismă – păcate grele împotriva Sfântului Duh.
Chiriarhul locului îndeamnă la înţelepciune şi responsabilitate pentru mântuirea sufletească a credincioşilor, săvârşind rugăciuni şi pentru foştii preoţi Casian şi Gheorghe Pandelică, aflaţi acum în Biserica Ortodoxă ca enoriaşi de rând. În cazul în care aceştia vor sluji în continuare fără a fi în drept să o facă, vor fi anatematizaţi, adică excluşi şi din rândul credincioşilor, spre osândă veşnică.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro            foto: Madalina Furis, Curierul Ialomitean

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor