Prime de la APIA

0

31 mai este data limită până la care crescătorii de animale pot depune cereri pentru plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic. Sprijinul financiar se acordă sub forma primei de exploataţie, pentru crescătorii de bovine şi sub formă de primă pe cap de animal, pentru crescătorii de ovine şi caprine.

Agenţia pentru plăţi şi intervenţie în agricultură a pus la dispoziţia celor interesaţi cereri pretipărite, care cuprind numărul de animale înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor. Pentru completarea acestora crescătorii trebuie să se prezinte la centrele judeţene ale APIA cu o copie a actului de identitate, a dovezii contului bancar, precum şi cu documentele care atestă provenienţa animalelor.

Prima pe exploataţie se acordă în funcţie de efectivul de bovine înregistrat la 31 ianuarie 2008, crescătorilor care îndeplinesc o serie de condiţii obligatorii.

Pentru anul în curs, prima pe exploataţie se acordă şi producătorilor agricoli care au înfiinţat exploataţii în perioada februarie 2008- ianuarie 2009.

De sprijinul financiar de la stat vor beneficia crescătorii de ovine şi caprine care deţineau la sfârşitul lunii martie un efectiv de cel puţin 50 de capete de ovine femele, respectiv 25 de capete de caprine femele, cu condiţia menţinerii în exploataţie în perioada 1 iunie-31 august.

Valoarea sprijinului financiar va fi stabilită prin hotărâre de Guvern în funcţie de numărul de animale rezultat în urma controalelor efectuate în teritoriu.

Robert Viorel Dinca

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.