Proiectile râd în soare

0
Un proiectil activ, de calibru 100 de milimetri din categoria antiaeriană, a fost descoperit de o echipă de muncitori, lângă locul de joacă din apropierea terenurilor de tenis de câmp.
Muncitorii lucrau la asfaltarea zonei în apropierea străzii Aleea Parcului, când au dat peste proiectilul exploziv. Realizând pericolul, aceştia au eliberat zona şi au asigurat perimetrul, până au venit specialiştii ISU.
În câteva minute de la alarmă, pirotehnicienii au ajus la faţa locului, au asanat teritoriul şi au preluat proiectilul, în vederea transportului şi distrugerii, într-un poligon special amenajat.
Potrivit şefului echipei pirotehnice, elementul de muniţie prezenta un grad ridicat de risc în cazul manipulării, pentru că focosul era încă activ.
Specialiştii reamintesc cetăţenilor că, în cazul găsirii de muniţie neexplodată, trebuie să alerteze de urgenţă organele abilitate, prin apelarea numărului de urgenţă 112, să evite lovirea, manipularea şi transportarea muniţiilor descoperite şi să asigure paza zonei până la sosirea forţelor de intervenţie.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.