Promovarea agriculturii ialomitene

0

Administratia judeteana i-a adunat pe producatorii agricoli la sfat pentru a identifica solutiile de promovare a agriculturii ialomitene. Logica dezbaterii a vizat depasirea situatiei de criza prin fortele proprii de productie. Presedintele Consiliului Judetean, Silvian Ciuperca a pledat pentru cresterea de bunuri si produse cu marca ialomiteana:
audio-silvian-ciuperca 
Una dintre solutiile identificate pentru piata agricola din Ialomita apartine presedintelului Asociatiei Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice, Nicolae Sitaru, in opinia caruia detinatorii de suprafete mici de teren trebuie sa se orienteze catre cultivarea de legume:
audio-nicolae-sitaru 
Totusi, conform situatiei prezentate de directorul Directiei Agricole Ialomita, Nelu Badea, terenurile cultivate cu legume in judet s-au redus de la an la an desi statul ii subventioneaza pe legumicultori.
Potrivit programamului stabilit pentru promovarea agriculturii ialomitene, o intalnire similara se va mai organiza peste 80 de zile cand se va face si evaluarea solutiilor propuse la prima dezbatere.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.