Răspunsul Episcopiei la răzmeriţa de la Reviga

4

Părintele Ovidiu Casian Pandelică de la Reviga a fost suspendat din slujirea preoţească pentru nerespectarea rânduielilor liturgice şi a disciplinei bisericeşti.
Biroul de Presă al Episcopiei precizează că la sfârşitul lunii iunie, Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor l-a sancţionat pe Părintele CASIAN cu trimiterea timp de 30 zile la rugăciune şi meditaţie în cadrul Mănăstirii de la Balaciu, pentru lipsă de implicare în activitatea pastoral-misionară a Parohiei Reviga, iar pentru neglijenţă faţă de cele sfinte, Parohul a fost atenţionat de mai multe ori.
În şedinţa de lucru din 12 octombrie, Permanenţa Consiliului Eparhial a decis ca Părintele Ovidiu Casian Pandelică să fie deferit Consistoriului Eparhial Bisericesc, întrucât timp de 5 luni nu a dat curs hotărârii Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, fiind suspendat din slujirea preoţească, şi nu caterisit, până la finalizarea cercetărilor acestui caz de nerespectare a rânduielilor liturgice şi disciplinei bisericeşti.
Centrul Eparhial a delegat pe Părintele VIOREL PARMAC, preot slujitor la parohia Cocora, să se ocupe de bunul mers al Parohiei Reviga până la finalizarea cercetărilor.
Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor îndeamnă la respect şi responsabilitate pe toţi cei care au protestat faţă de hotărârea suspendării Părintelui CASIAN de la Reviga, cu convingerea că bunul mers al comunităţilor bisericeşti poate fi asigurat doar prin ascultarea faţă de rânduielile canonice, statutare şi regulamentare ale bisericii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. Asa cand nu contribui la bunastarea sefilor. Te dau la scarbe. Nu zic ca si el o fi gresit, dar cei de sus au intotdeauna au dreptate. Nu ??? Dupa el cred ca va urma si tatal sau tot preot. Si poate si altii. Si asta numai de cand a aparut noul episcop. Tre’ sa faca si el ce a facut cel de la Constanta, hotel si altea alea pe la munte. A fost prezentat cazul la tv. Cum am mai zis: BISERICA E STAT IN STAT!!!
    Zic io ….

  2. in biserica, regulile sunt reguli. iar ei stiu asta si mai stiu si unde au gresit. io zic sa-i lasam sa comenteze pe cei avizati. doar nu ne-om pricepe acum si la cele religioase.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.