Redeschiderea Spitalului Ţăndărei se dovedeşte foarte complicată

5

Fără medic anestezist, secţiile de chirurgie şi ginecologie nu pot fi reînfiinţate, iar revenirea la vechea formulă devine tot mai încurcată.
Una dintre soluţiile identificate pe plan local a fost deschiderea Unităţii de Primiri Urgenţe din incinta spitalului orăşenesc şi funcţionarea acestuia ca secţie externă a spitalului judeţean din Slobozia.
Managerul principalei unităţi medicale din judeţ spune că şi această soluţie este condiţionată la numărul de paturi aprobat pentru judeţul Ialomiţa, în funcţie de care se alocă fondurile de finanţare.
Medicul Vasile Olaru apreciază că o alternativă funcţională ar fi mutarea la Ţăndărei a secţiei de boli infecţioase de la spitalul Feteşti, redeschiderea secţiei de psihiatrie şi înfiinţarea unui pavilion pentru bolnavii TBC.
Pe lângă insuficienţa fondurilor, redeschiderea spitalului orăşenesc Ţăndărei este acum problematică şi din lipsa personalului medical calificat.
Unitatea medicală cu paturi a fost desfiinţată la 1 aprilie 2011, după mai bine de 100 de ani de funcţionare.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. Pai de ce e complicata?Nu s-au laudat pesedistii ca il deschid?De ce au mintit?Sa faca bine sa il deschida si sa nu mai minta ca nu este personal si cate si mai cate.Sa nu aiba curaj vreun pesedist sa mai vina in campanie la usa noastra in vara asta pentru referendum si la toamna pentru parlamentare.De aia l-am votat pe Roman ca el si camarila lui de dame isterice au promis sus si tare ca se va deschide spitalul.Sa nu mai aiba nas sa vina sa ne minta iar cu nerusinare!

  2. Unitatea de Primiri Urgenţe din incinta Spitalului Ţăndărei nu are nicio legătură cu “implicarea” factorilor locali, orăşeneşti, pentru că aceasta are un alt statut de funcţionare decât spitalul respectiv. E bine să facem această precizare spre informarea corectă a cetăţenilor. Deschiderea spitalului se va face atunci când va permite numărul de paturi al judeţului, număr stabilit numai şi numai prin Hotărâre de Guvern. Prin urmare, dacă vrea Guvernul, spitalul se deschide; că e anestezist, că nu e, intrăm în alt subiect privitor la ce se vrea să fie acolo, spital orăşenesc ori spital… vienez. Se pare însă că “acadeaua” asta electorală arătată electoratului dă bine celor care tot promit şi nu fac nimic, pentru că electoratul, văzând acadeaua, salivează, salivează şi… vin alegerile, votează iar… Mai departe, numai Cetăţeanul Gogu ştie ce va păţi dacă nu are de lucru şi se îmbolnăveşte…

  3. Sa va fie rusine ,,pesedistilor” mincinosi in frunte cu Ciuperca ,a-ti promis ca o sa redeschideti spitalul daca o sa votam cu voi si acum ce faceti ?asteptati celelalte alegeri?de un an de zile toti ne mint!!! dar ,cred ca nu se poate face nimic ,ce a fost inchis nu s-a mai deschis ;fabrica de zahar,de caramida ,uleiul ,d-le primar Roman sigur o sa aveti succes daca a-ti mai deschide un CIMITIR nou!! in astea vechi in curind nu mai sunt locuri! in ritmul in care s-a murit anul asta daca a-ti vinde locuri de veci s-ar aduna ceva bani la primarie ! si asa nu mai avem unde sa muncim ,unde sa ne tratam…..

  4. La GUVERNARE si majoritara in Parlament este haita uslAMISTILOR, carora nu le-a ajuns, vor sa-l doboare si pe presedintele RO! Atata timp cat Spitalul din Tandarei nu se redeschide, VINA APARTINE usl, cine nu-i smintit intelege usor asta!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.