Relansarea creşterii economice este singura soluţie pentru susţinerea sectorului de sănătate şi asistenţă socială

0
Pe termen lung, a fost identificat în Ialomiţa riscul excluderii sociale a persoanelor singure şi în vârstă de peste 65 de ani, a părinţilor cu 3 şi mai mulţi copii, şi a familiilor mono-parentale. Toată această categorie a populaţiei are nevoie de asistenţă socială. Fondurile sunt ipotetice şi vizează relansarea economică la orizontul anilor 2020.
Radiografia structurilor de asistenţă medicală remarcă preocuparea administraţiei judeţene pentru consolidarea spitalului judeţean de urgenţe şi reabilitarea Centrului de Asistenţă medico-socială din Fierbinţi.
Pe lângă finalizarea investiţiilor la spitralele din Feteşti şi Urziceni, construite la o capacitate de câte 250 de paturi, se impune amenajarea şi extinderea printr-o construcţie nouă a Ambulatorului de Specialitate al spitalului orăşenesc Ţăndărei şi înfiinţarea unei secţii de neurochirurgie la Slobozia.
Referitor la asistenţa şi protecţia socială, se înregistrează la nivelul tuturor localităţilor, dar mai ales în mediul rural, o incidenţă mai mare a sărăciei şi un nivel scăzut a calităţii vieţii.
În 40 de comune şi sate ialomiţene lucrează 66 de medici, dar 15 localităţi sunt fără un medic titular iar 9 sunt total descoperite în ceea ce priveşte asistenţa medicală.
Principalele recomandări vizează dotarea spitalelor şi centrelor medicale cu infrastructură necesară şi cel puţin suficientă pentru practicarea unei activităţi medicale de calitate şi într-o structură cât mai complexă, care să răspundă nevoilor specifice locuitorilor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.