Reţinuţi pentru furt

0

Autorii unei serii de furturi comise în perioada decembrie 2010 – martie 2011 au fost reţinuţi miercuri, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă şi încarceraţi în arestul IJP. În sarcina a trei bărbaţi din Jilavele, poliţiştii au trecut opt furturi din locuinţe şi anexe gospodăreşti, toate comise pe raza localităţii de domiciliu, împreună cu alţi trei consăteni.
În baza probatoriului administrat, faţă de cei şase s-a dispus începerea urmăririi penale, iar cele trei persoane reţinute au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.
În urma cercetărilor efectuate mai mult de jumătate din bunurile sustrase, constând în materiale reciclabile feroase şi neferoase precum şi aparatură electrică au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate.
Toate cele opt furturi au vizat case nelocuite sau ai căror proprietari le verifică doar la sfârşit de săptămână, o parte dintre fapte fiind aduse la cunoştinţa părţilor vătămate chiar de către poliţişti, pe parcursul cercetărilor.
Pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat sunt cercetaţi şi alţi patru tineri din comuna Valea Măcrişului, suspectaţi că au sustras din curtea unei locuinţe un motor tip tractor şi trei grape metalice de nivelat.
Furtul a fost sesizat Poliţiei miercuri după amiază, iar în urma cercetărilor efectuate au fost identificaţi autorii, aceştia fiind patru localnici, din care trei minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani.
Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate, urmând a fi restituite părţii vătămate.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.