S-a tras cortina peste editia 19 a Salonului Anual de Carte

0
Pe parcursul lunii octombrie Biblioteca Judeţeană Ştefan Bănulescu a înlesnit 12 întâlniri cu scriitori locali, ziarişti şi autori cunoscuţi care şi-au lansat astfel şi în Ialomiţa ultimele apariţii editoriale.
În sezonul cărţii, au trecut pe la Slobozia regizorul Geo Saizescu, scriitorul Mircea Cărtărescu, realizatorul TV Oreste Teodorescu, şi omul politic Varujan Vosganian.
Ultima zi a salonului a fost dedicată muzicii şi cărţilor muzicale, iar elevii Liceului de Artă Ionel Perlea au fost invitaţii pricipali.
Directorul bibliotecii judeţene, Mihaela Racoviţeanu, spune că salonul de carte de la Slobozia este cel mai longeviv eveniment cultural de gen din ţară.
Invitat la închiderea Salonului, profesorul universitar şi criticul muzical, Grigore Constantinescu, le-a vorbit elevilor despre proiectul Muzica Viva, care are la bază istoria muzicii.
Toate titlurile expuse pe panourile de prezentare, care reprezintă achiziţia recentă a bibliotecii judeţene, pot fi citite prin intermediul secţiilor de împrumut.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.