Să murim bine!

0

Trecerea tratamentelor oncologige costisitoare prin farmaciile cu circuit închis, a creat polemică între managerul spitalului judeţean şi preşedintele Casei de Sănătate.
Măsura ministerului sănătăţii a coincis cu momentul semnării actelor adiţionale la contractul de finanţare a serviciilor medicale, întârziat prin divergenţe cu trei săptămăni.
Preşedintele Casei Judeţene de Sănătate spune că suma retrasă din bugetele farmaciilor şi alocată spitalului judeţean, special pentru tratamentul bolnavilor de cancer, l-a nemulţumit pe managerul principalei unităţi medicale din judeţ.
Mihai Geantă estimează că la un consum mediu lunar de 2,6 miliarde de lei pe lună, spitalul judeţean are fonduri pentru funcţionare până la începutul lunii august.
În Ialomiţa, 600 de persoane sunt diagnosticate cu afecţiuni oncologice. 10-15 dintre bolnavii de cancer beneficiază de un tratament de ultimă generaţie, în valoarea de 150 de milioane de lei vechi pe lună. Obţinerea acestei medicaţiei oncologice injectabilă se face numai prin aprobarea ministerului sănătăţii, după luni de zile în evidenţe, pe listele de aşteptare.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.