Sad life, Sed Lex

1
Comitetul Director al Alianţei Sindicatelor Bugetarilor SED LEX declanşează grevă generală pentru toate sectoarele de activitate la stat. La şedinţa extraordinară din data de 15 septembrie, liderii sindicatului au stabilit lista revendicarilor şi au iniţiat proceduri de declanşare a grevei generale în sistemul administraţiei publice.
Revendicarile sindicalistilor apara interesele angajatilor bugetari si pornesc de la diminuarea salariilor si restructurarea funcţionarilor publici.
Sindicatul bugetarilor cere Guvernului revenirea la nivelul de salarizare anterior reducerii cu 25 %, renuntarea la disponibilizarea salariatilor din administratiile publice, cu argumentul că există un deficit de personal de aproape 12 procente. Alianţa SEDLEX solicită rediscutarea grilelor de salarizare din noua lege privind retributia personalului bugetar si acordarea de venituri suplimentare din sumele atrase la bugetul statului din activitatile ilicite descoperite de institutiile abilitate ale administratiei publice.
In urma aprobarii procedurilor de declansare a grevei, în primele doua zile de protest toti salariatii institutiilor publice vor sta acasa iar securitatea instituţiei va fi asigurată de către un comitet de grevă format din cel putin 5 persoane. Începând cu cea de a treia zi, toţi salariaţii vor picheta instituţiile publice fără a intra în incinta unităţilor.
Pe perioada protestelor, salariatii bugetari nu vor fi remunerati. Pentru a rezista presiunilor politice şi încecărilor de intimidare, grevistilor li se recomandă să asculte numai de liderul de sindicat care îi reprezintă la nivelul unităţii.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. O sa ziceti ca sunt sadic, insa mie cel mai mult imi place chestia cu ,,Pe perioada protestelor, salariatii bugetari nu vor fi remunerati.” Ar fi si culmea, vedea-i-as angajati la patron! Daca nu sunt constienti ca marea criza mondiala ne-a prins cu pantalonii in vine (traiasca psd partenerul lui vantu si a celor oropsiti) sa protesteze, poate inteleg asa.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.