Salarii, prime de vacanţă şi concedii de odihnă de 7 milioane de lei noi pentru finanţiştii ialomiţeni

0

Potrivit unui raport dat publicităţii de Direcţia Finanţelor Publice Ialomiţa, ministerul a creditat instituţia, de la începutul anului, cu opt milioane de lei pentru cheltuieli.
Cât şi pe ce a cheltuit o instituţie publică a statului?

          – 90 la sută din suma alocată a fost destinată în principal salariilor, dar şi primelor de vacanţă, primelor de 10 la sută şi concediilor de odihnă.
          – Aproape 800 de mii au fost cheltuiţi pentru bunuri şi servicii. Astfel, cei mai mulţi bani s-au dus pe facturile la telefoane, radio-tv şi internet – aproape 280 de mii de lei, adică în banii vechi, 2 miliarde 800 de milioane de lei.
           Finanţiştii s-au încălzit şi s-au răcorit, au consumat apă şi curent de un miliard 600 de milioane de lei, iar pe carburanţi au plătit 230 de milioane de lei.
           Bani mulţi s-au dus şi pe materiale şi prestări servicii cu caracter funcţional sau pe servicii de întreţinere – câte 430 de milioane de lei vechi.
           150 de milioane de lei au costat materialele de curăţenie, mături, detergenţi şi diverse soluţii de igienizare iar pentru mobilier s-au scos din visteria statului 340 de milioane de lei vechi.

Deşi bugetul fusese aprobat pentru o anumită sumă, la unele capitole acesta a fost depăşit, urmând ca în perioada următoare să se primească bugetul rectificativ.
Creditele primite în semestrul întâi la cheltuielile de capital au fost în sumă de 56 de mii de lei, care au fost folosiţi pentru achiziţionarea de autoturisme.
Din creditele folosite pentru servicii publice, 120 de mii de lei noi au fost cheltuiţi pentru plata evaluatorilor de bunuri mobile şi imobile, trimiteri somaţii sau propriri.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.