Seceta si îngheţul, neacoperite de societatile de asigurări

0
Agricultorii ialomiţeni vor ca societăţile de asigurări să acorde despăgubiri şi pentru situaţiile de calamitate la secetă şi îngheţ. De asemenea, fermierii cer ca în lipsa măsurii de taxare inversă la comerţul cu cereale, decontul de TVA să se facă imediat.
Aspectele au fost sesizate la consultările reprezentanţilor statului cu agricultorii din Ialomiţa, de preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Nicolae Sitaru.
Secretarul de Stat Adrian Rădulescu a precizat condiţiile de despăgubiri acceptate de comunitatea europeană, la nivelul de pierdere de venit. În ceea ce priveşte seceta, singura şansă este de asigurare în masă a fermierilor.
În completarea temei, preşedintele Ligii Asociaţiilor Utilizatorilor de Apă, Viorel Nica, menţionează ca posibilitate de combatere a secetei, subvenţia la energia electrică folosită pentru irigat.
Înainte de 1989, în Ialomiţa se irigau peste 200 .000 de hectare de teren agricol, pentru ca anul trecut culturile irigate să se reducă la 11.000 de hectare.
Clementin Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.