Sindicalişti în stradă

0

Sindicaliştii din Educaţie au anunţat, ieri, că din 22 aprilie ar putea declanşa greva generală, dacă guvernul nu va da un răspuns clar la nemulţumirile cadrelor didactice legate, printre altele, de noua lege a educaţiei lansată în dezbatere publică de către ministrul Daniel Funeriu.

Intenţia ministerului de resort de a trece clasa a noua la gimnaziu este şi ea contestată şi ar putea crea probleme în funcţionarea sistemului educaţional din România.

Sindicaliştii nu sunt de acord nici cu ideea ca directorii instituţiilor de învăţământ să fie numiţi de către primari. În opinia liderului FSLI Ialomiţa, ideea este sinonimă cu numirea pe criterii politice sau în funcţie de simpatiile politice.

Reprezentanţii celor patru mari confederaţii sindicale din învăţământ, FSLI, Federaţia Educaţiei Naţionale, Alma Mater şi Spiru Haret au pus la punct ieri strategia comună privind protestele din perioada următoare. Primul pas va fi făcut chiar la începutul săptămânii viitoare, când profesorilor li s-a recomandat să nu mai treacă notele elevilor în catalog şi să boicoteze examenele naţionale. Joi este programat un miting de protest în faţa Palatului Victoria, iar dacă problemele profesorilor nu vor fi rezolvate, din 22 aprilie se va trece la greva generală.

O delegaţie a celor patru federaţii se va adresa Parlamentului European şi va solicita audienţe la comisarul european pe probleme de educaţie, pentru a prezenta situaţia din învăţământul românesc.

Robert Dinca

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.